Lärorik studieresa till Danmark – TBS Malmö

Tre elever som läser danska på Thoren Business School Malmö åkte förra veckan på studieresa till Köpenhamn. Eleverna hade fullspäckat program som bland annat innehöll besök på Folketinget och Den blå planet.

Naveed Shazad, lärare i danska, reste tillsammans med tre elever över bron till vårt grannland Danmark. Där besökte de den danska riksdagen Folketinget, Den blå planet – som är Nordeuropas största akvarium och Tycho Brahe Planetarium. Dessutom fick de vara med på lektioner på Handelsgymnasiet JTP i Frederiksberg.

-Resan till Danmark var något av det roligaste jag varit med om, säger Saffa Butt och hennes vän Sarah Nikfam håller med:
-Vi åkte till Den blå planet, vilket var roligtast enligt mig. Men vi fick ockå se vilka stora skillander det är mellan svensk och dansk skola, berättar Sarah.

Saffa och Sarah är överens om att studieresan hjälpt dem att förbättra sin danska och i framtiden hoppas dom på att få göra fler resor som den här.