Lärare för samman unga och äldre i nytt projekt

Läraren Lina Sigander på Thoren Business School Malmö ordnar så att unga och äldre kan träffas digitalt.
– Det blir spännande och utvecklande samtal, säger hon.

I dessa Coronatider med distansundervisning och pensionärer som sitter isolerade har läraren Lina Sigander startat ett bra initiativ, där två grupper som inte vanligtvis pratar med varandra kan träffas digitalt.

– Ungdomarna och de äldre kan lära sig väldigt mycket av varandra även de kanske inte tror det, säger Lina till Sydsvenskan.

Eleverna och pensionärer pratar via Skype om livet, framtiden och allt mellan himmel och jord. Det blir utvecklande samtal som leder till reflektion.

– Mina föräldrar är pensionärer och sitter hemma och har tråkigt samtidigt som mina elever har hemundervisning. Idén föddes av att jag tänkte att dessa två grupper bör träffas, säger hon till Sydsvenskan.

Responsen på projektet har varit väldigt bra. Flera elever vill nu ordna träffar med de äldre efter att pandemin är över. Eleverna får även en uppgift att skriva ett personporträtt utifrån de inspirerande samtalen.

Om Affärsgymnasiet

Affärsgymnasiet skapar de rätta förutsättningarna för framtidens starkast lysande stjärnor inom näringslivet. Lärarna har koll på business och ger en stabil grund för elevernas fortsatta karriärval. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.