Kunskapsskolan besöker TBS

Eleverna på naturvetenskapsprogrammet påThoren Business School Helsingborg bjöd in åk 8 på Kunskapsskolan och fick möjlighet att berätta om ett case som våra elever hade jobbat med. Caset har pågått i en månad och går ut på att de ska visa både ett experiment i kemi och fysik. Högstadieeelverna var uppdelade i tre grupper och innan varje experiment och våra elever höll i en genomgång.

En av eleverna som går på Kunskapsskolan i 8:an är dotter till en av lärarna här på TBS som undervisar naturvetenskapsprogrammet.  Det var så idén växte fram, att visa upp 3:ornas experiment samt visa vad vi gör på Thoren Busines Schools naturvetenskapsprogram.

– Det gick bra och det gick bättre än vad jag hade förväntat mig, berättade en av eleverna.

– Vårt experiment var elefant tandkräm. Det är en kemisk reaktion mellan två ämnen och till detta används även diskmedel. Syftet är att det ska bilds ett slags skum som ska försöka ta sig ur en bägare, det blir då som en liten explosion/kraftigt tryck. Anledningen till att vi kallar det elefant tandkräm är för att det är likt vanlig tandkräm men att elefant tandkrämen är gigantiskt.