Vässa dina förmågor

Vi tycker det är viktigt att du utvecklar dina egna kompetenser och färdigheter. Därför jobbar vi med företagsamt lärande. Med det menar vi förmågan att se möjligheter och att gå från idé till handling. För att på bästa sätt förbereda dig för din framtid präglas vår pedagogik av nytänkande, kreativitet och nyfikenhet. Vi utvecklar därför hela tiden nya former för vår undervisning och lärmiljö så att den blir tillåtande och fylld av möjligheter. Förutom praktik (APL), case och internationella utbyten, som vi tidigare har beskrivit, har vi andra viktiga beståndsdelar i vårt koncept.

Läs mer om några av dem här nedan.

Sveriges bästa lärare!

Thoren Business School strävar efter att ha de mest kompetenta lärarna. Vi är mycket ambitiösa när vi rekryterar och letar noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Vi har lärare som har författat böcker (till exempel om entreprenörskap), deltagit i forskningsprojekt och vunnit olika utmärkelser.
Image

Digitalisering

Självklart arbetar vi med och nära IT. Som elev får du låna en bärbar dator som du har som arbetsredskap alla tre åren och även annan teknisk utrustning finns tillgänglig under studietiden. På internet har vi ett eget ”virtuellt klassrum” som heter Progress där du finner lektionsmaterial och har möjlighet att lämna in uppgifter. Progress ersätter inga lektioner men det smidiga är att du har all information samlad: du slipper släpa på en massa papper och behöver aldrig vara orolig för att du glömt något. Progress underlättar din vardag.
Image

Individuellt upplägg

När du påbörjar en kurs på Thoren Business School går du tillsammans med läraren igenom kursen. Varje kurs är uppdelad i moment och projekt med tydliga mål och kunskapskrav (betygskriterier) så att det ska vara lätt för dig att sätta upp dina egna mål utifrån din individuella utvecklingsplan.
Image

Thoren Sports Academy

Thoren Sports Academy är vår idrottsförening och via den vill vi stötta dig som vill utöva idrott i kombination med dina gymnasiestudier. Tillsammans gör vi ett upplägg som passar för dig utifrån din idrott. Du har också chans att få vårt idrottsstipendium om du presterar både i skolan och i din sport.
Läs mer om Thoren Sports Academy
Image