Jonathan trivdes på Thoren Business School, idag driver han egen mäklarbyrå

Jonathan Florin gick Business Program med inriktning marknadsföring på Thoren Business School Stockholm och tog studenten 2018. Idag har han startat en mäklarbyrå Florin Partners.

Vad gör du nu efter studenten?
– Jag har startat och driver nu en mäklarbyrå som heter Florin Partners.

Vad har du använt som du lärt dig i skolan till ditt nya företag?
– Att ta eget ansvar och se till att saker blir gjorda. Jag har också haft nytta av kurserna inom ekonomi och marknadsföring.

Vad skulle du säga till en elev som funderar på att välja Thoren Business School?
– Toppenval av skola. Bra lärare, grym gemenskap och bra upplägg med APL. Jag fick redan under mina tre år på TBS ta rygg på några av de mest framgångsrika mäklarna i Stockholm och New York. Under praktiken åkte jag till Manhattan för att se hur mäklarna där jobbade, något som kanske inte hade varit möjligt utan APL på TBS.

Hur startade du ditt företag?
– Jag har länge haft en dröm att starta och driva något eget. Min pappa och jag har pratat om att göra något tillsammans, och efter mycket jobb startade vi Florin Partners tillsammans. Även om processen att starta eget kan vara lång och knepig så är resan fantastisk när man gör det man älskar.

Vad saknar du med skolan?
– Jag saknar gemenskapen och att ständigt få lära mig nya saker. Det var en väldigt kreativ miljö på TBS som jag gillade. Det var också kul att träffa nya kompisar från alla delar av Stockholm, många av de vänner jag har med mig från TBS kommer jag ha med mig hela livet.

Vad skulle du tipsa om Thoren?
– Skolan förbereder verkligen en på det som kommer efter gymnasiet. Oavsett om man vill plugga vidare eller starta eget så känner jag iallafall att jag har fått med mig en stadig grund att stå på. Man har dessutom väldigt kul på TBS, det var lätt att ta sig upp och åka in till plugget!

Hur ser en dag ut för en egenföretagare?
– Väldigt olika! Jag är inte en morgonmänniska men jag tvingar mig upp ur sängen tidigt på morgonen för att hinna svara på mejl och göra det tuffaste tidigt på dagen. På det sättet får jag mer tid till att vara kreativ under resten av dagen. Det roligaste med att vara egenföretagare är att man får så många olika spännande arbetsuppgifter.