Johan Andersson är Årets UF-lärare i Värmland

Johan Andersson på Thoren Business School i Karlstad har utsetts till årets UF-lärare i Värmland.
– Det kändes bra. Det är en bekräftelse på att man gör något bra, säger den prisade läraren.

UF-galan i Värmland gick av stapeln tisdagen den 19 februari. Johan Andersson, lärare i handel och administration på TBS Karlstad, prisades där som Årets UF-lärare i Värmland och går nu vidare till den stora, rikstäckande UF-galan.
– Det är kul att mitt arbete uppmärksammas även utanför skolan men det bästa var ändå det kom fram elever och sa att jag var värd det, det värmer mer än att få pris på scenen, säger den prisade TBS-läraren som säger så här som sina styrkor som lärare.
– Jag är bra på att knyta UF till kunskapskraven i kurserna. Sedan är jag bra på att entusiasmera och peppa så mycket som det bara går, och även se elever ordentligt så att de känner att de får min hjälp. Jag vill att eleverna ska våga mycket och testa mycket nytt, det är nyckeln.
UF-året är inte slut än och för Johan Andersson väntar nu den stora UF-galan. Frågan är om han kan ta hem priset som Årets UF-lärare även där?
– Jag får väl hitta på något magiskt mellan februari och maj, säger han hemlighetsfullt.