Joel från TBS Karlstad tog hem VM-silver

Joel Lundberg som läser på handelsprogrammet på Thoren Business School Karlstad kan konsten att flytta fötter. Det hårda arbetet på dansgolvet gav honom i helgen ett VM-silver i juniorklassen i Boogie Woogie.

– Det är något jag drömt om sedan jag var liten, det har varit värt slitet, säger Skåre-sonen.

17-åringen på TBS Karlstad har dansen i blodet. Han fick följa med mamma och pappa som liten och fastnade tidigt för sporten. Nu kombinerar han dansen med studierna vid andra året på Thoren Business School i Karlstad.

– Jag trivs suveränt bra i skolan, det är en bra miljö och lärarna är suveräna, säger han.

I helgens tävling i tyska Stuttgart kom första belöningen och ett tydligt kvitto på att alla timmar på dansgolvet betalat av sig. Tillsammans med sin danspartner Linnéa Takman dansade de hem VM-silvret på juniorsidan där endast Jonas Boberg och Ebba Victorin var bättre.

– Vi har slitit hårt för det här hela sommaren och körde ett tag dubbla pass med fys och löpning på morgonen och dans på eftermiddagarna och det här blir en bekräftelse att vi är på rätt väg, säger Lundberg som tränar sex-sju pass i veckan dedikerat för att bli så bra som möjligt.

Dans är hårt jobb och hans tjusning för sporten är intensiv.

– Det handlar om att skapa perfektion och uttrycka sina rörelser tillsammans med en annan människa och jag fastnade för sporten direkt, säger han och berättar att han också fått kämpa för att stå upp för sin sport.

Att vara kille och dansa kanske inte alltid följt den gängse normen.

– I början av karriären var det kanske inte alltid så populärt och jag tror inte alla förstår hur mycket tid jag lagt ner för att uppnå detta. Jag har försakat massor för att träna och bli bättre, det har varit värt varenda timme, säger Lundberg som nu har siktet inställt på mera i framtiden.

– Det är VM-guld som gäller och det här silvret var första steget på vägen, konstaterar TBS-eleven.