Isabelle från TBS Västerås är med och förändrar tjejers uppfattning om teknik

Isabelle Pettersson läser andra året på Thoren Business School Västerås och har sin APL på Jobba i Västerås. Där arbetar hon med att informera tjejer om teknikyrken och att förändra deras inställning till teknik.
– Jag är jättenöjd med min APL-plats och trivs otroligt bra, det kunde inte blivit bättre, säger Isabelle med ett leende.

Isabelle går sitt andra år på Communication Program och det var under en föreläsning om arbetsmarknadskunskap som hon fick upp ögonen för Jobba i Västerås och deras projekt ”Bussen”.
– Vi anordnar en buss som hämtar upp två klasser på morgonen utanför deras skola och bjuder sedan på frukost och en föreläsning på vårt kontor, berättar Isabelle och fortsätter:
– Därefter besöker vi två olika företag där kvinnliga ingenjörer berättar om vad de gör på sina arbeten och hur bilden av ingenjörer ofta inte stämmer.

En av projektledarna som arbetar på Jobba i Västerås är Emma Linnman och hon är jätteglad för att Isabelle valde att göra sin praktik hos dem.
– Isabelle har varit ett enormt stöd och ett grymt bollplank för oss alla i det här projektet eftersom det är hennes målgrupp som vi jobbar med, berättar Emma.

Snart är det dags för Bussen att besöka Thoren Business School och hämta upp Isabells klass.
– Det ska bli jättekul och spännande. Det blir en fin avrundning på min praktik, även om jag inte vill att den ska ta slut, säger Isabelle och avslutar:
– Jag har fått stor inblick i hur man arbetar i projekt och lärt mig mycket om olika typer av människor som jag kan ha stor nytta av i framtiden.