Invigning av utställningen Entreprenörskapande – Ingenting är enkelt, men allt är möjligt

”Det pratas mycket om entreprenörer, både i skolan och i media. Här sätter vi begreppet i ett historiskt perspektiv och förklarar dess innebörd på ett kul sätt. Vi vill stimulera till engagemang och framtidstro. När man besökt utställningen ska man känna att det kanske inte är så omöjligt att driva sina egna idéer.” säger Eva Ramberg, chef på Kungliga Myntkabinettet i samband med invigningen av utställningen Entreprenörskapande: Ingenting är enkelt, men allt är möjligt.

Ett hundrafemtiotal människor från olika branscher samlades den 27 april på Kungliga Myntkabinettet i Stockholm för att inviga utställningen Entreprenörskapande – Ingenting är enkelt, men allt är möjligt som Thoren Business School Stockholms elever varit med och utformat. Magnus Hellström och Karin Dahl, lärare på Thoren Business School, är de som tagit initiativet att integrera projektet i Thoren Business Schools undervisning. Speciellt inbjuden talare under invigningen var Linda Krondahl som Tillväxtverket år 2013 tilldelade priset Årets Uppfinnarkvinna för den solcellsdrivna lampan HiLight.

Utställningen väcker många intressanta frågor rörande olika typer av entreprenörskap och entreprenörer genom tiderna. Den väcker också tankar runt möjligheten att bidra med positiv förändring i världen genom företagsamhet. Att bygga hållbara och inkluderande samhällen det är det vi på Thoren Business School har som mål. Vi vet att entreprenörskap är ett av verktygen. Tillsammans kan vi skapa en bättre värld.

Låt oss göra det genom utbildning och entreprenörskap som genomsyras av mod, kraft och passion som kommer från hjärtat.

Vill du veta mer?

Utställningen är öppen för allmänheten från den 28 mars 2014 tillsvidare. Kungliga Myntkabinettet som också kallas Sveriges Ekonomiska Museum har öppet alla dagar kl. 10.00 till 16.00. Måndagar är det gratis entré.

Du är också välkommen att höra av dig till kommunikatör Miranda Myrberg på tel: 076-949 39 37 eller via e-post förnamn.efternamn@affarsgymnasiet.se.