Inspirerande Framtidsdag på TBS Linköping

Igår hade eleverna på TBS Linköping en inspirerande framtidsdag, vilket innebar ett fullspäckat schema med föreläsare som gav inspiration, tips och råd inför framtiden.

Chefer och egna företagare har berättat om resan de har gjort för att komma dit de är idag. Känslan av att allt är möjligt om man vill har gått som en röd tråd genom entreprenörernas föreläsningar. Vikten av en god utbildning såsom goda råd gällande allt från jobbsökande till karriärsklättring har tagits upp i olika sammanhang. Ha roligt, känna sig utmanad och vara nöjd med det man gör är några av de råd som har getts för att lyckas.

Relationsbyggande, planering, tydliga mål och beslut är andra faktorer som har tagits upp när det gäller att nå framgång. Oavsett vilket studie-eller yrkesval man gör är det viktigt att tro på sig själv och förstå sig själv. Föreläsarna har gett eleverna möjligheten att tänka till och tänka ”outside the box”. Genom att lyssna på Framtidsdagens föreläsare har eleverna sett att man kan gå alla möjliga vägar för att lyckas med det man vill. Det viktiga är att man aldrig stänger några dörrar och känner ett engagemang för det man gör.

TBS gästades även av en studie-och yrkesvägledare samt representanter från högskola, facket och TBS samarbetspartner, bemanningsföretaget Adecco.

Namnlös

Fredrik Zlatovic började plugga på lärarprogrammet men halkade sedan in på Actic där han inom ett halvår hade jobbat sig upp till en position som platschef.

– Ingen dag är den andra lik på Actic och jag gillar att hålla många bollar i luften. Både min tid på Actic och min studietid har gjort att jag har utvecklats mycket som person. Mina råd är att samla på sig lärdomar och alltid fortsätta att ta intryck från andra och utvecklas vidare.

tobbe

Tobias Johansson, Senior Cloud Manager på SAP, berättade om sin studietid i USA och England och efterföljande karriär på bl.a. Microsoft och Sales Force.

– Trivsel är nyckeln till att lyckas. Man ska ha kul, känna sig utmanad och vara nöjd med det man gör. Lär dig att förstå dig själv och tro på dig själv. Sälj är en viktig del inom företagsvärlden. Mitt råd där är att vara lyhörd och relevant.

tomas

Thomas Linden är VD på TM Kontor och Reklam. Han har varit egen företagare sedan 20-årsåldern och menar på att affärsidén är nyckeln till framgång och det är också det som ger drivkraften.

kenny

Kenny Johansson entreprenör och VD för Mediakonsulterna. Han driver även andra bolag, t.ex. Centralbryggeriet.

– Jag har varit egen företagare i 10 år och tycker att jag har världens bästa jobb. Det viktigaste jag lärde mig under gymnasietiden var att arbetstempo och hårt arbete ger resultat.

jennifer

Jenniefer Kindstrand är oberoende distributör på Forever. ”Network marketing” är en metod för försäljning och marknadsföring där idén är att försäljare värvas och får i uppdrag att sälja företagets produkter samtidigt som de också värvar nya försäljare.

–  Jag har alltid varit en entreprenör. Efter att jag lagt ner mitt byggföretag i Turkiet bestämde jag mig för att satsa på Forever. Jag är här för att berätta mer om network marketing och hur viktigt det är att hitta något man brinner för.

stefan

Stefan Lind, finanschef, gav tips på hur man lyckas med att komma dit man vill. Vara bättre än förväntat, planera sin tid, ha en plan och aldrig stänga några dörrar var några av de råd han gav.

marianne

Marianne Lindh började sin karriär inom handelsbranschen och kombinerade sedan småbarnstiden med både jobb och studier. Hon har bl.a. haft Filbytergallerian och Domino. Idag utvecklar hon Linköpings stadskärna.

rune

Rune Syvén, ägare av Prio C, berättade om sin karriär, roller, kompetens och vikten av att synliggöra människan.

– Jag är en humanist och jag älskar möten med människor.

Rune har sedan ett par år tillbaka haft ett givande samarbete med TBS. Han både håller föredrag och handleder eleverna i deras arbete med att starta upp och bedriva UF-företag.

martin

Martin Dahlin, VD för konferenshotellet Villa Fridhem, berättade o hur hans entreprenöranda väcktes redan som tidningsbud i sin ungdom. Han har jobbat inom många olika branscher och lägger vikt på att man behöver jobba hårt och framför allt vilja något för att lyckas.

– Jag har genom åren lärt mig att jag måste vilja. Annars kommer man en liten bit men inte längre. TBS är en bra skola och mitt råd är att ta till er av det som erbjuds.

johanna

Johanna Köpsen från Östsvenska Yrkeshögskolan berättade bl.a. om vilka utbildningar de erbjuder, vilken behörighet som behövs för att komma in och hur urvalet går till.

joakim

Joakim Söderlund, facklig sekreterare på Akademikerförbundet SSR, tog upp fördelarna med att gå med i facket.

viktoria

Viktoria Boiardt, studie-och yrkesvägledare på Jobb-och Kunskapstorget, berättade om sin väg till att bli SYV, vad yrket innebär och projektmöjligheter för ungdomar.

sherley

Ekonomilärare Sherely Philemon presenterar Johanna Axelius och Adecco, ett av Sveriges största bemanningsföretag.

adecco

Adecco är ett av Sverige största bemanningsföretag och världens största HR-partner. Hur man som student kan läggas in i en deras databank, hur man skriver ett attraktivt CV och vilka branscher som efterfrågar personal var några av de viktiga saker som Adecco tog upp.

loggor