Inspiration och motivation under ledarskapsveckorna på Thoren Business School Stockholm

tbs-stockholm-forelasning

Under ledarskapsveckorna för MaP 14 har vi haft flera intressanta föreläsare på TBS. I fredags gästades Thoren Business School Stockholm av Alexandra Berg som utmanade eleverna i att hitta sin egen inspiration och motivation. Enligt Alexandra är nyckeln till all leda och motivera kompetens, meningsfullhet och självledarskap. För att kunna inspirera behöver man även ett tydligt syfte. Alexandra uppmanade eleverna att fundera över sina värderingar samt hitta sina styrkor och svagheter. Dessa kreativa frågeställningar ledde till intressanta diskussioner.

Vad tycker du om ledarskapsveckorna?

Mikaela: Veckorna har varit väldigt intressanta och givande. Detta är kunskap som man har nytta av hela livet, inte bara just nu.
Sofie: Vi har haft bra föreläsningar som har fått mig att tänka i andra banor. Det har varit lärorikt och jag har fått inblick i hur det är att vara ledare och hur man kan leda själv.
Anton: De har varit bra. Jag har fått bättre insikt och fördjupning i ämnena som har behandlats.
Joshua: Jag tycker att jag har fått bättre inblick i hur organisationen fungerar, dvs. hur en uppgift tas från högsta makten till det operativa planet.

Hur är det att gå Management Program?

Joshua: Jag känner mig väldigt trygg med mitt val. Jag har behörigheten jag behöver för att plugga vidare. Efter gymnasiet vill jag läsa vidare till civilingenjör inom produktion. Genom praktiken har jag fått insikt i hur det är att vara ute i yrkeslivet.
Anton: Jag har valt natur med inriktning samhälle. Det är väldigt kul och jag har även en bra mattegrund. Jag vill bli brandman och sedan brandingenjör efter gymnasiet.

tbs-stockholm-elever-2
Sofie Dannelind, Anton Öhman, Joshua Calin och Mikaela Lindberg