Idrottsdag för Klara Grundskola Södermalm anordnad av Thoren Business Schools elever

Övning ger färdighet. Att få applicera sina kunskaper och verktyg i verkliga sammanhang med olika typer av grupper är grunden till att bli en bra ledare. Nyligen anordnade därför Thoren Business School Stockholms elever som går kursen Pedagogiskt Ledarskap en idrottsdag i strålande vårväder för sexorna, sjuorna och åttorna på Klara Grundskola Södermalm.

– Vissa elever vet inte vilka fantastiska talanger de har. Här på idrottsdagen fick de se och uppleva det. Kanske öppnar det vägar inför framtiden?! Idrottsdagen var också ett bra tillfälle för eleverna att umgås med de andra klasserna och ha roligt tillsammans, säger Parisa Seylabi, matematiklärare på Klara Grundskola Södermalm.

Syftet med idrottsdagen för grundskoleeleverna var att våra elever ska få ta ansvar och öva sina färdigheter i skarpt läge samt att ge något tillbaka till samhället. Ungdomar växer och utvecklas med ansvar, förklarar Hans Hoppman, lärare i Pedagogiskt Ledarskap, Idrott och Hälsa, och Historia på Thoren Business School Stockholm.

– Idrottsdagen började eleverna planera redan i januari. De fick ett tydligt ramverk och sedan var det upp till eleverna att ta fram och genomföra aktiviteter som passar för målgruppen. Givetvis fick de feedback på sina förslag, men i stort sätt har de klarat av det mesta själva. Riktigt bra jobbat! säger Hans Hoppman.

– Vi är definitivt öppna för framtida samarbeten med Thoren Business School, säger Parisa Seylabi, som var mycket nöjd med upplägget.

Är din skola intresserad av liknande samarbete?

Välkommen att kontakta oss!

E-post: Miranda.Myrberg@affarsgymnasiet.se, telefon: 076-949 39 37.