Ida vill bli diplomat – Mentorsprogrammet ger många möjligheter

Vad vill du helst jobba som efter gymnasiet? För Ida Lindström på Thoren Business School Malmö är svaret på den frågan enkel: Hon vill bli diplomat. Genom skolans mentorsprogram får hon vägledning för att nå dit.

Ida Lindström, 18, är en av eleverna som går på Thoren Business School Malmös internationella mentorsprogram. Programmet riktar sig till sista årskursen och parar ihop eleverna med en passande mentor från näringslivet.

– Min mentor jobbar på en bank i Washington DC och har hjälpt mig enormt mycket med mina val efter gymnasiet och hur jag ska gå tillväga, berättar Ida. Hon tipsar andra att tillvara på chansen att få vara med i mentorsprogrammet.

– Detta är inte en möjlighet du kan få var som helst, programmet är unikt och har varit till stor hjälp. Får du denna möjlighet så är min rekommendation att ta vara på den och skriv en så bra ansökan du bara kan för att öka möjligheten för att just du ska bli antagen.

Möjligheternas skola

Idas mentor har bland annat gett henne tips för hur hon ska sticka ut på arbetsmarknaden i framtiden. Och redan nu på gymnasiet har Ida börjat samla på sig erfarenheter som kan hjälpa henne på vägen mot drömjobbet. Ung Företagsamhet, APL och case-pedagogiken på Thoren Business School har gett henne många möjligheter att fylla på sitt CV.

– Lärarna ser till att vi elever engagerar oss på olika vis och att vi tar vara på de möjligheter vi får. Vi får ofta vara med och bestämma hur undervisningen blir så bra som möjligt för varje ämne och för just vår klass, säger Ida om skolan.

Har mentorsprogrammet gett dig inspiration kring vad du vill göra efter gymnasiet?

– Jag visste själv att min dröm är att bli diplomat, men min mentor har gett mig mer inspiration och hjälpt mig enormt för att kunna nå min dröm och stöttat och peppat mig till det jag vill bli.

Vem borde söka till Thoren Business School?

– Eleven som vill få unika möjligheter och många erfarenheter under sin gymnasieutbildning!

Klicka här för att skicka en intresseanmälan till skolan!