Hockeysamarbetet på Thoren Business School Sundsvall

Strax innan jul i fjol tecknade Thoren Business School Sundsvall samarbetsavtal med hockeygymnasiet och Sundsvall Hockey.

Första året har blivit en stor succé och under onsdagens tryout-dag var intresset rekordhögt för att kombinera gymnasiestudier på TBS Sundsvall med hockey nästa hösttermin.

– Samarbetet med Thoren Business School har varit kanonbra och inte minst den här tryout-dagen visar att vi lyckas fantastiskt bra, konstaterar Jimmie Lindström, ungdomsansvarig hos Sundsvall Hockey.

Hockeygymnasiet på TBS Sundsvall startade för knappt ett år sedan när parterna tecknade ett mångårigt samarbetsavtal. Redan under första höstterminen lockades inte mindre än 14 hockeyelever.

En av eleverna som började i höstas är 16-åriga Isak Andersson som valde att flytta från Örnsköldsvik och Modo för att läsa ekonomiprogrammet på TBS Sundsvall kombinerat med hockeygymnasiet och J18-spel med Sundsvalls Hockey.

– Jag trivs väldigt bra, samarbetet med vår mentor på skolan och ansvariga på hockeygymnasiet är suveränt, det är ordning och reda och vi får allt stöd vi behöver. Jag ångrar inte en sekund att jag sökte hit och fick chansen att utvecklas här, säger han.

Under onsdagens tryout-dag i Sundsvall dök inte mindre än 30 spelare (födda 2000) från åtta olika orter runt om i Sverige dök upp för att försöka ta plats på hockeygymnasiet i Sundsvall nästa höst.

– Sedan var det några som var sjuka och några som inte kunde deltaga just den här dagen, så intresset för att spela med oss är enormt stort, säger Lindström som också hyllar samarbetet med Thoren Business School.

– Vi har ett tätt och nära samarbetet med näst intill daglig kontakt inte minst med skolans koordinator Emma Näslund i allt som rör hockeyeleverna, vilket borgar för bra kvalitet i såväl studierna som med hockeyn.

Sven-Erik Lundberg, rektor sedan i höstas på TBS Sundsvall, ser också fler fördelar med samarbetet.

– Vi är en skola med en tydlig affärsprofil och för oss är det viktig att koppla ihop idrotten i det konceptet, du kan ta med dig mycket från idrotten in till yrkeslivet och tvärtom. Vårt samarbete med Sundsvall Hockey visar att vi är på rätt väg och den här tryout-dagen är ett lysande exempel på att vi lyckats skapa något bra tillsammans som attraherar våra elever, säger Lundberg.

sundsvall-nyhet