Hockeygymnasiet

Kombinera gymnasiet med hockeyutbildning

Image

Ishockeygymnasiet i Umeå vänder sig till dig som tillhör distriktseliten i din åldersklass och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey.

Teg SK Hockey och hockeygymnasiet samarbetar med Thoren Business School Umeå som är en skola i utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB, ett norrländskt familjeägt företag med bland annat 27 gymnasieskolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder och över 1 700 medarbetare.

Teg SK har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med ishockeygymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

För oss är det viktigt att eleven klarar av både skola och ishockey på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på hockeygymnasiet både ska vara en duktig ishockeyspelare parallellt med att individen tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin tre-åriga gymnasieutbildning.

Vi tror på en god helhetssituation där utbildning och ishockey går hand i hand. Därför har vi i Teg SK i samarbete med Thoren Business School ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och ishockey.

Genom vårt helhetsperspektiv där skola och hockey integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i hockeyn. Thoren Business School ligger vid Järnvägsallén 24, centralt i Umeå.

Hockeygymnasieträningen bedrivs två till tre dagar i veckan. Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling. Utöver träningarna på hockeygymnasiet bedrivs kvällsträningar cirka fem gånger per vecka där både is- och fysträning utövas.

Under seriespelet tillkommer en till två matcher i veckan vilket innebär att elever på hockeygymnasiet bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och de krav som de förväntas att leva upp till. Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

En lokal ishockeyprofil (LIP) är en samverkansform mellan en skolhuvudman och en eller flera ishockeyföreningar och vänder sig till ishockeyintresserade ungdomar inom skolhuvudmannens och samverkande ishockeyföreningars naturliga rekryteringsområde. Mål och riktlinjer för verksamheten har utarbetats av Svenska Ishockeyförbundets Utvecklingsavdelning och Hockeygymnasieutskottet och skall uppfyllas vid den verksamhet som har klassificerats som rekommenderad lokal ishockeyprofil.
Gör så här
  • Ansök via formuläret här brevid. Mobilnummer skrivs utan bindestreck och personnummer tio siffror utan bindestreck
  • Observera att man även måste söka till skolan via sin lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen.
  • Glöm inte att även ansöka som vanligt via antagningsenheten via sin hemkommun.

Därefter fortsätter det vanliga antagningsförfarandet till gymnasieskolan och du som sökt måste även komma in på sökt program via dina meritpoäng.

Svar på frågor om utbildningen kan fås av:

• Tomas Sandlin, Teg Hockey, tomas.sandlin@tbschool.se, 070-214 36 04
  • Peter Adolfsson, peter@tegsskhockey.se
Klicka här för att läsa mer om vår skola.
Fyll i formuläret och skicka in

Fullständigt namn (obligatorisk)

Personnummer (obligatorisk)