Hockeygymnasiet

Kombinera gymnasiet med hockeyutbildning

 
Image
 
Ishockeygymnasiet i Umeå vänder sig till dig i åldersklass 2006 och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey. Denna information gäller med start 22/23.

Teg SK Hockey och hockeygymnasiet samarbetar med Thoren Business School Umeå som är en skola i utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB, ett norrländskt familjeägt företag med bland annat 38 gymnasieskolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder och över 2100 medarbetare.

Teg SK har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med ishockeygymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

Som ett led och tydligt syfte när samarbetet inleddes mellan skolan och Tegs SK var att stärka och möjliggöra för fler hockeyungdomar från Umeå att studera och ges möjlighet att utvecklas på ett hockeygymnasium. Den starka lokala prägeln och studiemotiverade elever kommer att vara högprioriterat i våra antagningskriterier inför hockeygymnasiet 2022/23.

För oss är det viktigt att eleven klarar av både skola och ishockey på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på hockeygymnasiet både ska vara en duktig ishockeyspelare parallellt med att individen tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin tre-åriga gymnasieutbildning. De program vi erbjuder på hockeygymnasiet är ekonomisk och samhällsvetenskapliga linjer.

Vi tror på en god helhetssituation där utbildning och ishockey går hand i hand. Därför har vi i Teg SK i samarbete med Thoren Business School och Yrkesgymnasiet ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och ishockey.

Genom vårt helhetsperspektiv där skola och hockey integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i hockeyn. Thoren Business School ligger vid Järnvägsallén 24, centralt i Umeå.

Hockeygymnasieträningen bedrivs tre dagar i veckan. Som elev på hockeygymnasiet ingår du i Tegs SK:s J18/J20-lag. Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling. En dag i veckan får eleverna jobba med teori där vi fördjupar oss inom idrottens alla delar gällande organisation, ekonomi, försäljning och samhällsansvar. Ishockeyn ska vara en språngbräda till så mycket mer än bara det idrottsliga. Utöver träningarna på hockeygymnasiet bedrivs kvällsträningar cirka fem gånger per vecka där både is- och fysträning utövas.

Under seriespelet tillkommer en till två matcher i veckan vilket innebär att elever på hockeygymnasiet bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och de krav som de förväntas att leva upp till. Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

Vi jobbar för att skapa mervärden för våra hockeygymnasiet-elever. I februari 2020 fick våra elever ta del och vara delaktiga i organisationen tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet under Beijer Hockey Games på Globen. 
Image Image

En lokal ishockeyprofil (LIP) är en samverkansform mellan en skolhuvudman och en eller flera ishockeyföreningar och vänder sig till ishockeyintresserade ungdomar inom skolhuvudmannens och samverkande ishockeyföreningars naturliga rekryteringsområde. Mål och riktlinjer för verksamheten har utarbetats av Svenska Ishockeyförbundets Utvecklingsavdelning och Hockeygymnasieutskottet och skall uppfyllas vid den verksamhet som har klassificerats som rekommenderad lokal ishockeyprofil.

Gör så här
 • Ansök via formuläret här bredvid. Mobilnummer skrivs utan bindestreck och personnummer tio siffror utan bindestreck
 • Observera att man även måste söka till skolan via sin lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen. 
 • Glöm inte att även ansöka som vanligt via antagningsenheten via sin hemkommun.
 • Ansökan till hockeygymnasiet sker senast 31 januari 2022.

  Besked om du antagits till hockeygymnasiet meddelas senast 1 april 2022.

Därefter fortsätter det vanliga antagningsförfarandet till gymnasieskolan och du som sökt måste även komma in på sökt program via dina meritpoäng.

Kontakt

Svar på frågor om utbildningen kan fås av ansvariga instruktörer:

 • Tomas Sandlin, tomas.sandlin@affarsgymnasiet.se, 070-214 36 04
 • Patrik Rainersson, patrik.rainersson@affarsgymnasiet.se, 070-509 88 41
 • Niklas Westman, Niklas.westman@thorengruppen.se
Klicka här för att läsa mer om vår skola. 
Fyll i formuläret och skicka in

  Fullständigt namn (obligatorisk)

  Personnummer (obligatorisk)

  Adress (obligatorisk)

  Postnummer (obligatorisk)

  Ort (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Din telefon (obligatorisk)

  Din nuvarande klubb

  Nuvarande position

  Meriter

  Referenser