Hockeygymnasiet i samarbete med Tegs SK som blivit en snackis i hockey-Västerbotten

Till hösten drar Thoren Business School i gång sitt LIP-certifierade hockeygymnasium i Umeå i samarbete med Tegs SK.
Och det blir mycket mer än bara ishockey på schemat.
– Vi vill ge eleverna chansen till en högklassig utbildning där de får kombinera hockeyn med TBS koncept om entreprenörskap, säger ansvarig rektor Stefan Karlsson.

Ska du börja gymnasiet i höst? Vill du kombinera ishockey och studier? Då har du säkert hört talas om Thoren Business Schools nya satsning. Hockeygymnasiet – som drivs i samarbete med Tegs SK – har blivit en snackis i hockey-Västerbotten.

Hockeyutbildningen är LIP-certifierad vilket innebär att den är godkänd och kvalitetsstämplad som en lokal ishockeyprofil av svenska ishockeyförbundet.
En annan kvalitetsstämpel är huvudtränaren Tomas Sandlin som har en minst sagt bred meritlista både på junior- som seniornivå.
TBS samarbetar som sagt med Tegs SK kring gymnasiet och eleverna kommer att få husera i Tegs SK:s J18-lag. Där har det också blivit klart med en välkänd hockeyprofil som lagledare i form av Peder Bejegård, som har en bakgrund som spelare i både Teg och Björklöven.

– Med en så välutbildad och meriterad tränare som Tomas Sandlin så kan jag nästan garantera att vi kommer att erbjuda högklassiga hockeyträningar, säger Stefan Karlsson.

Men förutom hockeyn så vill TBS även ge eleverna en högklassig gymnasieutbildning där det ju i konceptet bjuds på business trips för alla elever i årskurs tre.

– I vårt koncept på TBS utbildas man i entreprenörskap och får bland annat åka på business trips. Gällande hockeygymnasiet så vill vi hitta samarbeten med idrotten där eleverna får en chans att utvecklas även utanför isen. Det kan handla om en studieresa i samband med typ Sweden Hockey Games där eleverna får förkovra sig kring organisation, försäljning, marknadsföring etcetra. Det här är bitar som vi sätter stort värde vid, säger Stefan Karlsson och fortsätter:

– Vi vet ju att idrottare i regel har en stark drivkraft och tävlingsinstinkt och den sidan vill vi förädla även utanför isen. För oss handlar det om att skapa en symbios mellan idrott och studier och erbjuda en bra utbildning både på och utanför isen, säger Stefan Karlsson.

Vill du veta mer? Kontakta Tomas Sandlin, Teg Hockey, tomas.sandlin@tbschool.se, 070-214 36 04.