Hjärna Hjärta Cash i samarbete med Thoren Business School

[ingress]Hjärna Hjärta Cash är en organisation som genom konkreta verktyg och inspiration främjar innovativa lösningar på aktuella samhällsproblem. De har valt att samarbeta med Thoren Business School i Malmö, Stockholm och Uppsala.[/ingress]

Affarsgymnasiet.se fick en pratstund med Manel Rodrick, Skol- och ambassadörsansvarig på Hjärna Hjärta Cash.

Vad är Hjärna Hjärta Cash?
HHC är en organisation som sedan 2009 arbetar på olika sätt för samhällsförändring genom entreprenörskap och innovationer. Vi stödjer, inspirerar och uppmuntrar projekt och affärsidéer som bidrar till samhällsutveckling – däribland integration, miljö, hälsa, vård och utbildning.

Berätta mer om era projekt, vad vill ni åstadkomma?
Vi vill genom vårt arbete främja socialt entreprenörskap i Sverige – att kombinera basen i att driva projekt, organisationer och företag med syfte att skapa samhällsförändring. En av våra målsättningar är att fler ungdomar ska engagera sig i samhället, vilja starta projekt med intresse för samhället och få upp ögonen för socialt entreprenörskap.

Ni jobbar mycket mot gymnasieskolor och deras elever. Hur kommer detta sig och hur ser samarbetet ut?
Under hösten 2011 har vi genomfört en omfattande skolturné i Sverige, där vi träffat tusentals elever och diskuterat samhällsförändring. Detta har varit väldigt kul och givande! Vi tror på ungas förmågor och drivkrafter som en stark och nödvändig kraft för ett bättre och mer hållbart samhälle. Unga har idag många smarta idéer om hur vårt samhälle kan förändras till det bättre!

Hur kom det sig att ni valde att besöka Thoren Business School?
Thoren Business School var ett naturligt val för oss i och med skolans inriktning och fokus på affärer och handel som drivkrafter i vårt samhälle och där starten ligger hos ungas initiativ och kompetens. Just TBS Malmö var den första av tre TBS som vi besökte under vår turné. Där fick vi ett oerhört positivt möte med eleverna, som visade stort intresse för vår organisation och som hade många goda idéer inför deras framtid och egna målsättningar.

Vad är era planer för framtiden och hur ser ni på ett fortsatt samarbete med TBS?
Vi har många spännande projekt på gång! Under 2012 kommer vi absolut att fortsätta samarbeta med TBS där vi ser väldigt goda möjligheter att tillsammans med TBS-elever öka intresset för att driva företag med samhällsnytta!

Berätta mer om er senaste satsning, Changemakers!
Changemakers Sverige kommer att rikta sig fullt ut gentemot ungas engagemang och inflytande samhället och öppna upp för deras möjligheter att satsa på vad de själva brinner för!
Just nu håller vi på att bygga upp en egen website för Changemakers Sverige, vilket vi tror kommer bli fantastiskt för unga att följa olika projekt med mera som de sätter i bruk i olika delar av Sverige.

[marker color=”yellow”] Här kan du läsa om Chris och Mohammed, två elever från TBS Malmö, som var på en träff med Hjärna Hjärta Cash i december.[/marker]