Hearts for TBS skänkte till Axelfonden

[ingress]Elever vid Thoren Business School Umeå har drivit kampanjen Hearts for TBS till förmån för Axelfonden. I går överlämnade de insamlingen till fonden som ger stöd till barn i norra Sverige som lever i fattiga förhållanden.[/ingress]

Hearts for TBS startades i början av februari för att samla in pengar och att skänka datorer till Axelfonden. Eleverna har samlat in pengar i bössor och de som läser kursen Näthandel B har fått sälja saker på Tradera och Ebay och skänkt pengarna till insamlingen. En elev gjort sin praktik hos skolans IT-tekniker och under den tiden reparerat bärbara datorer som skolan inte längre använder och dessa ska också skänkas till Axelfonden. Samarbetet mellan Thoren Business School Umeå och KFUM kommer att fortsätta. Härnäst ska några elever som läser företagsekonomi hjälpa till att skapa en marknadsplan åt Axelfonden.

Axelfonden har startats av KFUM Umeå med hjälp av Swedbank för att ge stöd till barn i norra Sverige som lever i fattiga förhållanden. Axel, som givit namn åt fonden, är en tioårig pojke som med sin mamma lever under existensminimum. Det var när Axels mamma sökte stöd hos KFUM som man bestämde sig för att starta fonden för att kunna hjälpa fler barn i liknande situation.