#Hbgchange2035 – eleverna har ordet!

Inför kommande evenemang, #Hbgchange2035, den 17 mars 2016 har en grupp elever blivit utsedda att leda delar av projektet för att vara delaktiga i hela processen. Eleverna har bland annat fått boka föreläsare till den 17 mars på Helsingborgs Stadsteater och arrangerat en kick-on för resten av TBS elever.

En elevfond har etablerats där det redan har samlats in 50 000 kronor som alla gymnasieskolor i Helsingborg kan söka ifrån. Oliver Söderström och Izabell Bäck läser båda sista året på Business Program och är två av eleverna i projektgruppen som totalt består av sex engagerade studenter. Läs vidare så berättar Oliver och Izabell om projektgruppens delaktighet i evenemanget.

Berätta om #Hbgchange2035?
– Evenemanget välkomnar alla men har störst fokus på ungdomar som läser på gymnasiet! Vi vill göra Helsingborg till en bättre stad och följa stadsvisionen om att vara ”den skapande staden”. Poängen är att vi vill förankra detta evenemang med visionen med hjälp av andra ungdomar. Vi vill inspirera och ge dem tillgångar för att kunna göra detsamma. Vi har som mål att skapa en fond som unga ska kunna söka för att uppnå stadsvisionen, berättar Oliver.
– Det kommer äga rum den 17 mars 2016 på Helsingborg stadsteater från kl. 15-17, följt av en afterwork i samband med Teaterkatten. Vi har samlat flera företagare och föreläsare som ska fullpacka eftermiddagen, fortsätter Izabell att berätta.

Hur upplever ni att vara delaktiga i ett stort projekt under skoltid?
– Det är jättekul! Vi får verkligen en chans att visa vad man går för, berättar Izabell.
– Det kräver mycket tid och man måste hålla engagemanget uppe, som kan vara klurigt eftersom det tar mycket tid. Men nu märker man att det börja hända något och det är mycket kul att börja se resultat för hårt arbete, förklarar Oliver.

Vilka lärdomar har ni än så länge fått av detta evenemang?
– Att alltid vara ute i god tid som vi fått lära oss, tycker Oliver.
– Att kunna samarbeta och ha ett samspel i teamet, berättar Izabell.

Vad har varit det roligaste delmomentet än så länge?
– Nu när vi kommit igång mer med schemat för dagen och arbetar mer med findetaljerna. Grovjobbet är liksom gjort nu, tycker Izabell.
– När vi tog kontakt med några av föreläsarna. Jag fick ringa Pamela Von Sjablar som kommer föreläsa den 17 mars och arbetar som global talare, utbildare och föreläsare inom ledarskap. Eftersom hon tar sådana samtal hela tiden och jag aldrig gjort det lärde jag mig verkligen mycket. Jag trodde jag var förberedd men hon ställde så mycket frågor jag aldrig kunnat tänka mig. Det var mycket roligt och lärorikt för mig, berättar Oliver.