VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
UMEÅ

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication
Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce
Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce
Program Trainee

Är du driven och tycker att man lär sig ett yrke bäst ute på en arbetsplats? På Commerce Program Trainee, en lärlingsutbildning, gör du halva din skoltid ute på ett företag eller i en butik.

Kontakta oss för mer information.

Hos oss får du följande mervärden:

TSA

Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning. Klicka här för att läsa mer. Klicka här för att läsa mer.

Kombinera skola med innebandy

På Thoren Business Umeå erbjuder vi nu möjlighet för dig om vill kombinera ditt idrottsutövande och samtidigt få en förstklassig gymnasieutbildning. Klicka här för att läsa mer.

Hockeygymnasium med Teg SK

Ishockeygymnasiet i Umeå vänder sig till dig som tillhör distriktseliten i din åldersklass och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey. Klicka här för att läsa mer:

E-sportutbildning - Counter Strike

Som elev hos oss kan du välja att utbilda dig inom Counter Strike på det individuella valet under hela din gymnasietid. Klicka här för att läsa mer:

Bilder från vår skola:

”Jag valde TBS för jag hade hört att det är en bra skola som tar hand om sina elever. Jag har aldrig ångrat att jag började här.”

VIKTOR LUNDSTRÖM, COMMUNICATION PROGRAM

”Det är otroligt bra lärare på TBS.”

ELIAS FRITHIOF, COMMUNICATION PROGRAM

Det här händer hos oss

Kommande event

Järnvägsallén 24
Umeå, 903 28 Sverige
Visa alla Evenemang på denna Plats

Allt du behöver veta om Thoren Business School Umeå

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för Västerbottens län. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Umeå
Skolenhetskod: 69040241.

Läsårstider

VT-18
Höstlov: vecka 44
Julavslutning: 21/12

HT-19
Skolstart: 9/1
Sportlov: vecka 10
Påsklov: vecka 16
Skolavslutning åk 1+2: 11/6
Student åk 3: 12/6

Kontakt och adressuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: Järnvägsallén 24, 903 28 Umeå, umea(at)affarsgymnasiet.se

VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-33 10 100, info(at)affarsgymnasiet.se

KOMMUNIKATÖR: Andreas Hörnström, 073-068 62 72, förnamn.efternamn@affarsgymnasiet.se

FRÅNVAROANMÄLAN: 010-434 45 00
KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER