VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
SOLNA

Hösten 2018 startar vi Thoren Business School i Solna på Terminalvägen 14. Thoren Business School är Affärsgymnasiet och vi är en unik skola. Här har du både en fot i näringslivet och en fot i studentlivet. Du får ett försprång och kan samtidigt känna dig trygg med tanken på livet efter gymnasiet.

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication
Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Läs mer

Hos oss får du följande mervärden:

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

TSA

Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning. Klicka här för att läsa mer.

Händer hos oss

Kommande evenemang

Jan 20

Öppet hus

20 januari, 2018 kl 12:00 - 14:00
Apr 25

Öppet hus – omval

25 april, 2018 kl 18:00 - 20:00
Maj 03

Öppet hus – omval

3 maj, 2018 kl 18:00 - 20:00

Bilder från våra TBS skolor:

Allt du behöver veta om Thoren Business School Solna

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Stockholm läns gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

ANSÖKNINGSKODER
Business Program (EK) kod: EK-TBS
Management Program (NA) kod: NA-TBS
Communication Program (SA) kod: SA-TBS

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Stockholm
Skolenhetskod: 48555205.

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Terminalvägen 14, 171 73 Solna
ÖPPET HUS: Våra öppna hus hålls på vår systerskola på Medborgarplatsen 25, 118 72 Stockholm.
KOMMUNIKATÖR: Sofie Wernborg, 076-949 39 37, förnamn.efternamn@tbschool.se