VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
ÖREBRO

På Thoren Business School Örebro strävar vi efter samarbeten med både företag, universitet och föreningsliv. Kontakter med aktörer utanför skolans väggar erbjuder utmaningar och möten som är väldigt utvecklande för dig som elev. Hos oss är bemötandet av och relationen till dig som elev ett mycket viktigt verktyg för att skapa Örebros bästa och populäraste gymnasieskola.
centrum
0
meter
resecentrum
0
meter
kulturhuset
0
meter

Hos oss kan du läsa

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Management
Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication
Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Läs mer

Hos oss får du följande mervärden

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

TSA

Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning. Kontakta oss för mer information. Klicka här för att läsa mer.

Bilder från vår skola

Det här händer hos oss

Kommande evenemang

Apr 26

Öppet hus – omvalet

26 april kl 17:00 - 18:00
Maj 08

Öppet hus – omvalet

8 maj kl 17:00 - 18:00

”Det är extremt roligt att gå i skolan och det är en rolig och lärorik miljö med trevliga människor.”

Ebba Olsson, Communication Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Jag tyckte upplägget och konceptet passade mig och jag hade hört jättebra saker om lärarna.
Hur är dina lärare?
Extremt engagerade, kunniga, nytänkande och kommer alltid på nya lösningar och nya påhitt för att göra lektionerna intressanta.
Beskriv stämningen på skolan?
Jättehärlig! Bra relationer mellan alla elever och lärare. Det är ett öppet klimat på skolan och man är alltid välkommen överallt.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Att det är världens bästa skola. Det är extremt roligt att gå i skolan och det är en rolig och lärorik miljö med roliga människor.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Sök den skola där du tror att du kommer att trivas, där du kan få den hjälp du behöver och där du känner dig motiverad – alltså på Thoren!

Allt du behöver veta om Thoren Business School Örebro

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Örebro läns gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Örebro
Skolenhetskod: 72071234.

Läsårstider

HT-17
Skolstart: 15/8
Höstlov vecka 44
Julavslutning: 20/12

VT-18
Skolstart: 10/1
Sportlov: v8
Påsklov: v13
Skolavslutning: 7/6
Student: 8/6

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Klostergatan 15, 703 61 Örebro, stadensnamn@tbschool.se
REKTOR: Pernilla Tolgfors, 072-554 10 06, förnamn.efternamn@tbschool.se
KOMMUNIKATÖR:
Alicia Hed, 072-200 56 31, förnamn.efternamn@tbschool.se
FRÅNVAROANMÄLAN: 019-765 22 20

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER