VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
LINKÖPING

Händer hos oss

Kommande evenemang

tis 18

Upprop åk 1

18 augusti kl 10:00
TBS Linköping
Linköping

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce
Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication
Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Läs mer

”På TBS får du ett bra bemötande från dag ett. Det är lätt att skaffa vänner och bli kompis med lärarna. Det är väl det men letar efter i en skola, att man ska må bra och det gör jag verkligen.”

ADAM TORKELI, COMMUNICATION PROGRAM

”Det bästa med TBS är att skolan ger mig väldigt många chanser till att utvecklas via till exempel case och företagande.” 

ALLE SHARIF, BUSINESS PROGRAM

Bilder från vår skola:

Hos oss får du följande mervärden:

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

TSA

Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning. Klicka här för att läsa mer.

Fotbollsakademin

Vår skola erbjuder SVFA som tillval – du kan alltså välja denna profil oavsett vilket program du vill läsa på Thoren Business School. Läs mer.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Linköping

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Har ni språkintroduktion på er skola?

Ja, kontakta vår kommunikatör för mer information.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Linköpings gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Linköping
Skolenhetskod: 37550979.

Läsårstider

HT-19
20/8 kl.10 Upprop elever åk 1, alla program , upprop åk2 och åk3 kl.13
27/9 Studiedag
v.44 Höstlov
4/11 Studiedag
20/12 Julavslutning

VT-20
7/1 Terminstart OBS! studiedag
8/1 Eleverna börjar skolan igen efter julledighet enligt schema
5/2 Studiedag
v.8 Sportlov
v.15 Påsklov
13/4 Annandag påsk (röd dag)
30/4 och 1/5 lovdag respektive röd dag
21/5 Kristi himmelsfärd, röd dag (ledigt)
22/5 Lovdag (klämdag)
11/6 Sommaravslutning åk 1 och åk 2
12/6 Student