Happy Plant UF är ett utav årets nystartade UF-företag – Thoren Business School Stockholm

Happy Plant UF är ett utav årets nystartade UF-företag här på Thoren Business School Stockholm. Deras affärsidé är att hjälpa studenter utvecklas som individer. De säljer ett kit innehållande en bok, ett frö samt en kruka där fröet kan växa i. Meningen bakom produkterna är att plantera fröet och ta hand om växten samtidigt som man tar hand om dig själv. Du och växten ska utvecklas tillsammans. Boken innehåller övningar kring hur du kan ta hand som växten samt personliga övningar i form av motiverande texter. Boken innehåller även ett protokoll där du kan skriva ner morgondagens målsättning samt beskriva hur utvecklingen går för dig.
Under allas UF-år ska företagen ta kontakt med en personlig rådgivare som kan hjälpa till med hela UF-processen. Johan Karlsson, VD för Happy Plant UF berättar lite om deras rådgivare, nämligen Mikael Arndt och Josef Fallesen från Businesspodden.

Hur tog ni kontakt med Businesspodden?

– Businesspodden anordnade en tävling för att bestämma vilket företag de skulle representera. Vi mailade in till dem, men trodde det var för sent. En vecka senare fick jag ett samtal av Josef som bad mig lyssna på senaste avsnittet av deras podd. Vi lyssnade och insåg att de annonserat oss som vinnare under deras inslag.
För Happy Plant UF blev detta en positiv överraskning när grabbarna från Businesspodden hörde av sig och berättade att de vunnit UF-tävlingen.

Hur kommer det sig att du tror att ni vann?

– Vår idé är spännande, nytänkande och ligger rätt i tiden.
Vi på Thoren Business School Stockholm önskar er ett stort lycka till med det framtida UF-år.