Handelsprogrammet – med Malin Kampitsch

Omvalet går mot sitt slut men än finns det tid att göra sitt slutgiltiga ställningstagande om var de nästa tre åren ska spenderas! Varför inte handelsprogrammet på Thoren Business School? Vi pratade med Malin som går andra året av handels på TBS.

Hej, du kan väl presentera dig lite grann.
Hej! Jag heter Malin, jag är 18 år gammal och går andra året på Thoren Business Schools handelsprogram. Mitt största intresse är att hänga med mina vänner.

Varför valde du handelsprogrammet?
Jag hade bara bestämt mig för att gå handels, det kändes helt rätt. Min kompis hade en syster som gått på Thoren Business School och jag tyckte att det lät som en bra skola med ett spännande koncept. Jag kom också från en mindre grundskola och tyckte att TBS kändes som ett lagomt steg.

Vad är det bästa med att läsa handels på TBS?
– Lärarna! Alltså vi har så sjukt bra lärare. Sedan är det en rolig linje att gå också. Jag som går inriktning säljare får läsa en del marknadsföring, det tycker jag är spännande.

På handelsprogrammet gör ni 22 veckor APL/praktik, vad tycker du om det?
– Jag tycker det är jättebra att få komma ut och jobba lite emellan åt. När jag gjorde mina första APL-veckor i höstas var jag på Granit. Jag kände mig väldigt välkommen på arbetsplatsen och lärde mig otroligt mycket!

Tack för pratstunden Malin!

 

Klicka här för att läsa mer om TBS Umeå.