Hälsovecka på TBS Uppsala

[ingress]På Thoren Business School Uppsala har det varit hälsovecka. Det blev en vecka med många roliga och lärorika inslag![/ingress]

Varje morgon började eleverna med ett fyspass på Friskis & Svettis där testade spinning, aerobicgympa och cirkelfys. Eleverna fick föreläsningar om olika perspektiv på hälsa, kost, stress, presentationsteknik, hur man arbetar med statistik och diagram utifrån insamlad data. Därefter fördjupade sig eleverna gruppvis i olika teman som sedan presenterades i slutet av veckan i en Hälsomässa. Ett lyckat sätt att jobba ämnesintegrerat, i detta fall idrott och hälsa, matematik, svenska och naturkunskap.

Pris delades ut till bästa Kreativitet, Research och Presentation.

Helin, Josefin, Stefani, Sandra och Rosanna valde att arbeta med tema relationer ur olika perspektiv. De redovisade sitt arbete med en presentation och utställning. De gillar att arbeta i projekt och tycker att detta var väldigt roligt och säger att de har lärt sig massor!

Martin, Jesper och Elias går i ettan på Commerce Program och gjorde ett temaarbete om stress. De berättade om att det finns både positiv och negativ stress och vilka stressfaktorer som finns. Hela 80 % av alla ungdomar upplever stress kring skolan och framtiden och killarnas presentation innehöll också fakta om vad som händer vid fysisk och psykisk stress. De berättade om att det finns bra verktyg och tekniker för att handskas med stress. Det är viktigt med rätt kost, sömn och avslappning, men också att man ibland vågar säga nej till saker och ha lagom höga förväntningar. Att ha stöd från vänner och familj är också viktigt.