Gymnasiearbetet ledde TBS-vännerna till Thailand

lin

Sista års eleverna Michaela Carlsvärd och Elin Hagström från Thoren Business School Linköping ville få ett nytt perspektiv på livet. De bestämde sig för att göra ett gymnasiearbete om gatubarnen i Thailand. En skarp kontrast mot livet i Sverige visade det sig.

Tjejerna är 18 år och tar studenten från Business Program om några dagar. Båda två har siktet inställt på studier i USA. Men gymnasiearbetet handlade om något i ett annat land.

– Vi bestämde oss för att göra en resa sista året och åkte till Bangkok för att besöka skolor och barnhem. Den information vi fick av dem var ögonöppnande. Den misären barnen på gatorna levde i fick oss att verkligen uppskatta det vi har i Sverige, berättar tjejerna.

Barnhemmen och skolorna förmedlade olika bilder. På skolorna fick de veta hur bra allt var och hur misären knappt existerade, medan barnhemmen berättade en annan historia om gatubarn och fattigdom som fanns.

– Det var mycket intressant att höra båda sidor av hur man ser på gatubarnen i Bangkok. I vårt gymnasiearbete har det kretsat mycket kring just det. Vi är glada över att vi går på TBS så att vi får göra en sådan här viktig resa.