Grymma beats och ett steg närmare en musikkarriär

Två  elever från Thoren Business School Uppsala har lyckats få praktik (APL) på Rex Music Group. Produktionsbolaget som jobbar med till exempel Medina, Petter, Kartellen, DJ Black Moose osv. Under deras tid där hjälpte de bland annat till att boka artister till Silja Line och fick själva åka med på en oförglömlig kryssning.

På Silja Line-färjans klubb är det fullt av glada människor som dansar sig svettiga i fladdrande neonljus till sköna hiphop-beats som spelas av klubbens DJ. Ahmed Gafor och Jamankara Touray står lite vid sidan av och ser på med stolta leenden. De hade varit med och gjort det hela möjligt genom sin praktik (APL) på Rex Music Group.

Ahmed och Jamankara har varit vänner sedan de gick i sjunde klass och just musiken är ett stort intresse båda har förenats kring. I åttan började de leka med olika dj-program och mixade olika låtar. De hade samtidigt ett intresse för business och med drömmar om att bli mäklare, ekonom eller advokat blev det Thoren Business School för båda två.

Musikdrömmar har de också och att jobba som DJ, låtskrivare eller producent står högst upp på listan. Det var därför perfekt att Thoren Business School erbjuder alla sina elever praktik (APL). Ahmed och Jamankara kunde då följa sina musikdrömmar genom att söka upp en praktikplats i musikbranschen att vara på.
– Vi tänker att det går att få det man vill bara man jobbar för det. Därför är vi vana att ta första steget framåt och våga, berättar

Ahmed och förklarar hur det gick till:
– För att få en praktikplats i musikbranschen började vi med att ringa de största produktionsbolagen som Sony Music och Warner Music. Vi fick tyvärr ett nej från båda, men vi sa inte bara hejdå utan frågade om de visste något annat produktionsbolag som har tid och plats för praktikanter. Det var så vi kom i kontakt med Rex Music Group.
Rex Music Group brukar inte ta emot praktikanter och Ahmed och Jamankara var deras första.
– Efter att vi pratat med dem i telefon så gjorde de ett undantag eftersom de diggade oss och såg att vi hade ett stort musikintresse. Det kändes grymt att bli deras första praktikanter. Det var första steget mot våra drömmar, säger Jamankara.

Vad fick ni göra för arbetsuppgifter?
– De visade oss hela processen för hur det går till på ett produktionsbolag, bland annat hur de spelade in i studion, gav råd till artister och fixade events. Den största arbetsuppgiften vi fick göra var administrativt arbete som att hjälpa till med bokningen av artister till Silja Line, berättar Jamankara och fortsätter:
– Vi arbetade därför mycket i Excel genom att göra listor på lediga artister som kunde delta och skickade den listan till Silja Line.

För att de två TBS-eleverna skulle få se vad arbetet de gjort hade lett till fick de åka med Silja Line-båten på en 24-timmarskryssning.
– Både jag och Jamankara tyckte det var coolt att vi fick följa med, en häftig känsla. Det var bra energi på båten och vi var uppe hela tiden för att inte missa något. Det var verkligen belönande att se allt vi har varit med och bokat komma till liv, säger Ahmed.

Efter praktiken är killarna ett steg närmare sina musikdrömmar och med de nya kontakterna i branschen får vi hålla ett förhoppningsfullt öga på dem.

Namn: Jamankara Touray
Ålder: 17 år
Årskurs: 2
Program: Business Program
Bästa minnet från TBS? Praktiken på Rex Music Group.
Har du någon idol? Gee Dixon, jag känner igen mig i hans låtar.
Hur skulle dina vänner beskriva dig? Pratglad, öppen, rolig och trevlig.
Favoritresmål? Gambia, de har fin kultur.
Intressen? Träning och att mixa låtar. Jag tycker om musik och vill bli DJ.

Namn: Ahmed Gafor
Ålder: 17 år
Årskurs: 2
Program: Business Program
Bästa minnet från TBS? Jag har många minnen. Det händer saker varje dag och det är aldrig tråkigt. Men praktiken på Rex Music Group är bästa minnet hittills.
Har du någon idol? 2Pac, han har grymma låttexter.
Hur skulle dina vänner beskriva dig tror du? Rolig, pratglad, trevlig och social.
Favoritresmål? Dominikanska republiken, jag gillar deras vita stränder.
Intressen? Musik, gymma och träna thaiboxning.