George på Thoren Business School fick sin bästa sommar någonsin

George Sandelswärd är tillbaka på Thoren Business School Karlstad efter sin roligaste sommar någonsin. Han har tillsammans med nitton andra ungdomar tillbringat sitt sommarlov på Karolinska Institutets forskarskola, en sommarskola som endast tar in de flitigaste eleverna. Förutom all kunskap har han också fått vänner för livet.

– Jag har lärt mig otroligt mycket under min tid på Karolinska Institutet. Förutom all Kemi och Biologi som vi studerat har också all undervisning skett på engelska, vilket i sig har varit väldigt lärorikt, berättar han.

TBS eleven ingick i ett forskningsprojekt där de studerat sambandet mellan koffein och syrebrist, det vill säga på vilket sätt koffein kan minimera skadorna på hjärnan när den utsätts för syrebrist och näringsbrist.

– Forskningen kring detta har just påbörjats så det var superkul att jag fick vara med i uppstarten, menar George och berättar att han ser väldigt positivt på framtiden.

Sandelswärds målsättning är att börja på läkarlinjen direkt efter sin examen på Thoren Business School. Eftersom det är högt meriterat att ha studerat på KI:s sommarforskarskola har han förbättrat sina chanser att nå sitt mål.
– Jag har redan nu fått praktik på Astrid Lindgrens barnsjukhus på neonatalavdelningen hos en av världens främsta professor och överläkare inom sitt område. Det känns väldigt härligt när allt hårt arbete ger utdelning och att jag sakta men säkert närmar mig min dröm – att bli läkare, säger George.