George på TBS Karlstad antagen till Karolinska Institutets sommarforskarskola

Han drömmer om att bli läkare i framtiden. Resan dit handlar om hårt arbete. För Thoren Business School-eleven George Sandelswärd har dörren öppnats rejält inför sitt framtida yrke då han som en av 20 stycken i hela Sverige blivit antagen till Karolinska Institutets sommarforskarskola.
– Jag trodde verkligen inte jag skulle komma in och hade ställt in mig på ett annat sommarjobb, säger han.

Nu fick han istället tacka nej till att packa varor på Willys för att förbereda sig på att forska på den högt ansedda forskarskolan som Karolinska Institutet anordnar varje sommar. I stenhård konkurrens fick han en av de åtråvärda platserna.
– Det här blir en fantastisk möjlighet att få en inblick i forskarvärlden som ju kommer vara tätt sammankopplat med läkaryrket. Tänk vad häftigt att forska och upptäcka något som jag kan bli först i världen med, även om resan dit lär vara rätt så lång.

Eleverna som har sökt kommer under sju veckor få chansen att inom ett avgränsat område inom olika forskningsprojekt fördjupa sig specifikt i något ämnen och för George Sandelswärd är det bara början på något större. Drömmen om att bli läkare har han haft med sig sedan han var liten och drömmarna är alltjämt levande.

– Jag har och är helt inställd på att jag ska bli läkare, säger han och där naturprogrammet (andra året) på TBS Karlstad förstås närmast är ett måste för att det ska realiseras, säger han samtidigt som han hyllar skolan och utbildningen.
– Jag trivs utmärkt på skolan och jag ångrar inte utbildningen en sekund, just att få kombinera studierna med praktik är det bästa med Thoren Business School.