George inspireras av Nobelpristagare – TBS Karlstad

Vi har tidigare berättat om George Sandelswärd, elev på TBS Karlstad, som var en av de lyckosamma inbjudna gästerna till utdelningen av Nobelpriset i Stockholms Konserthus som ägde rum i lördags. Vi är så klart nyfikna på att höra hur George hade det bland kungligheter och Nobelpristagare så vi tog en liten pratstund med honom.

Hur var det att delta på utdelningen av Nobelpriset?
-Det var verkligen jättekul, jag kände mig otroligt utvald att få ta del av denna speciella högtid. Det är bland det roligaste jag gjort, men framför allt var det en väldigt mäktig känsla av få ta del av den vackra ceremonin.

Konserthus måste varit helt magiskt vacker, hur var stämningen?
-Hela salen var utsmyckad med blommor och det var fantastiskt vackert. En pampig stämning infann sig i salen när kungafamiljen kom in men även på slutet när vi alla sjöng Sveriges nationalsång.

Hur var festligheterna efteråt hos Läkarförbundet?
-Efter prisutdelningen promenerade vi till läkarsällskapets festvåning och åt god mat tillsammans. Vi hade en toppenkväll, vi tittade inte på Nobelfesten på tv, men det har jag tagit igen nu i efterhand.

Vad var det bästa på hela dagen?
– Precis som jag hade hoppats på var motiveringstalen höjdpunkten på prisutdelningen. Det blev så tydligt vad dessa forskare har åstadkommit och det gjorde mig väldigt inspirerad inför framtiden. Men ett oförglömligt ögonblick var Patty Smiths framträdande, det var oerhört vackert och ett minne för livet.

 

thumbnail_george2 george