Gästföreläsning Linköping

Gästföreläsning om egenföretagande

Elever i trean på Thoren Business School i Linköping fick besök av Margareta Paulsson från NyföretagarCentrum. Hon höll en föreläsning om att starta eget företag, som faktiskt inte behöver vara så svårt som många tror. Margareta uppmanade eleverna att se till sig själva och sina intressen, kunskap och kompetens – och i vilka sammanhang man kan använda detta.
-Mycket kommer från ”det enkla”, menar Margareta.
Därefter bör man se sig omkring i sina olika nätverk bland vänner och familj och deras nätverk, eftersom det är bra att använda de resurser man har i sin närhet.
-Det finns många möjligheter och det är viktigt att ta tillvara på det man har omkring sig, säger Margareta.

Margareta hade också med sig informationsmaterial som hon delade ut. Eleverna var nöjda efter föreläsningen:
-Det var jättebra och lärorikt! Vi drev ett UF-företag i tvåan, men nu är man mer taggad på att starta eget efter studenten, sa en av dem.

På bilden: Susanne Nohrstedt, lärare, Margareta Paulsson, NyföretagarCentrum Linköping, samt eleverna Rida Kareem, Cecilia Malmsten och Kelly Dahlhjelm.