Futsalgymnasiet

Kombinera gymnasiet med futsal

Futsalgymnasiet i Umeå vänder sig till dig i åldersklass 2004 och som vill kombinera gymnasiestudier med futsal.

Team ThorenGruppen samarbetar med Thoren Business School och Yrkesgymnasiet i Umeå, två skolor i utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB, ett norrländskt familjeägt företag med bland annat 32 gymnasieskolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder och över 1 800 medarbetare.

Team ThorenGruppen har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med futsalgymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på högsta nivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

För oss är det viktigt att eleven klarar av både skola och futsal på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på futsalgymnasiet både ska vara en duktig futsalspelare parallellt med att individen tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin tre-åriga gymnasieutbildning.

Vi tror på en god helhetssituation där utbildning och futsal går hand i hand. Därför har vi i Team ThorenGruppen i samarbete med Thoren Business School och Yrkesgymnasiet ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och futsal.

Genom vårt helhetsperspektiv där skola och futsal integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i futsal. Både Thoren Business School och Yrkesgymnasiet ligger vid Järnvägsallén 24, centralt i Umeå.

Futsalgymnasieträningen bedrivs tre dagar i veckan på dagtid för att frigöra kvällar för läxor och andra fritidsaktiviteter. Som elev på futsalgymnasiet kommer du ingå och genom klubbyte tillhöra Team ThorenGruppens futsallag, vilket möjliggör att du kommer kunna spela traditionell fotboll i din ordinarie klubb. Den träning som bedrivs under futsalgymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling.

Under gymnasietiden kommer eleverna jobba med teori där vi fördjupar oss inom idrottens alla delar gällande organisation, ekonomi, försäljning och samhällsansvar. Futsal ska vara en språngbräda till så mycket mer än bara det idrottsliga. Utöver träningarna på futsalgymnasiet bedrivs matcher på kvällar/helger och vi erbjuder också deltagande vid en futsalturnering en gång per läsår.

Under seriespelet tillkommer en till två matcher (under perioden november-mars) i veckan vilket innebär att elever på futsalgymnasiet bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och de krav och möjligheter som de förväntas att leva upp till. Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

Gör så här
  • Ansök via formuläret här brevid. Mobilnummer skrivs utan bindestreck och personnummer tio siffror utan bindestreck
  • Observera att man även måste söka till skolan via sin lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen.
  • Glöm inte att även ansöka som vanligt via antagningsenheten via sin hemkommun.

Därefter fortsätter det vanliga antagningsförfarandet till gymnasieskolan och du som sökt måste även komma in på sökt program via dina meritpoäng.

Adam Chennoufi, Instruktör, 010-331 09 14, adam.chennoufi@thorengruppen.se

Mattias Byström, Rektor, 073-545 40 52, mattias.bystrom@affarsgymnasiet.se

Läs mer om skolan.

Fyll i formuläret och skicka in