Från TBS till HHS

[ingress]Det har gått två år sedan Erik Öborn och Anna Sucic tog studenten från Thoren Business School Uppsala. Läs om vad de gör i dag![/ingress]

Erik Öborn och Anna Sucic började båda plugga på Handelshögskolan i Stockholm direkt efter studenten. Efter ett år kände dock Erik att det var dags för en paus.
– Jag ville göra något annat efter att ha gått i skolan i så många år. Jag jobbade först och reste sedan, och nu är jag tillbaka i Stockholm och jobbar, berättar han.

Erik jobbar nu på Student Competitions, ett företag som jobbar med tävlingar i rekryterings- och Employer Branding-syfte. Företaget har kontor i Stockholm, men har ordnat tävlingar över hela världen; bland annat i Kina, Indien och USA.
– Jag jobbar med marknadsföring och försäljning av tävlingar, berättar Erik.
Till hösten ska han dock fortsätta med sina studier på Handelshögskolan.

Han är väldigt nöjd med sin utbildning på Thoren Business School, som han tycker förberedde honom bra för livet efter gymnasiet. Inte minst att få jobba med ”frihet under ansvar”.
– Det är så det fungerar på universitetet, så det har jag stor nytta av att vara van vid det, säger Erik.

En annan positiv sak med TBS som han lyfter fram är praktiken.
– En ekonomisk gymnasieutbildning är i sig inte så unik, men praktiken gör den det. Jag lärde mig mycket under mina praktikperioder då jag fick möjlighet att knyta kontakter och fick en givande inblick i hur det fungerar på olika företag.
Tiden på Thoren Business School fick Erik att prestera bättre än han gjort tidigare i skolan.
– Vi hade bra kontakt med lärarna och de var väldigt bra stöd.