Från TBS Stockholm till college i USA

[ingress]Den 11 juni 2013 tog Patrik Merkell som en av de första eleverna studenten ifrån Thoren Business School Stockholm. Patrik läste på TBS Business program och spelade mycket golf under sin tid på skolan. Efter studenten valde Patrik att följa sin dröm och åkte till USA för att läsa på college och fortsätta satsa på golfen.  [/ingress]

Bild_Intervju Merkell

Vad gör du för något idag?

Idag pluggar jag på college i USA. Jag fortsätter min utbildning inom företagsekonomi och marknadsföring och planerar att studera i 4 år.

Vad lockade dig att åka till USA?

Möjligheten att kombinera golf och utbildning är det som fick mig att välja college i USA framför Handelshögskolan i Stockholm.

Är det något speciellt du tar med dig från din tid på TBS?

Framförallt är det tidsplaneringen och självdisciplinen som jag tar med mig från mina år på TBS där mina lärare triggade eleverna att prestera. Annars är det kritiska tänkandet, att kunna analysera problem och att kunna agera efter dessa utvärderingar och analyser.

Har du några tips till gymnasieelever som också vill göra det du gör idag?

Plugga hårt, det finns inga genvägar. Sedan är det bra att vara ute i god tid om man vill kombinera studier med idrott i USA. Rekryteringarna i USA börjar redan 2 år innan det är tänkt att man ska börja på skolan.

Vad skulle du helst vilja göra efter att du är klar med studierna?

Helst så vill jag spela golf, annars vill jag gärna arbeta med marknadsföring och verksamhetsutveckling.