Framtidsdagen på TBS Örebro

Fredagen den 8:e Mars var inte enbart den Internationella Kvinnodagen uppmärksammad på skolan utan det var även Framtidsdagen på Thoren Business School. Vi hade bjudit in flera universitet, högskolor och andra företag runt om i landet som hade kommit till oss i Örebro för att vara med på vår årliga tradition. Hela vårt Business Lab var fullt av engagerade och ambitiösa elever som var hungriga efter information och kunskap. En av dem var den blivande studenten Nathalie Abrahamsson som går det Naturvetenskapliga programmet i årskurs 3. Vi ställde några frågor till Nathalie om Framtidsdagen:

Vad har du tänkt göra i framtiden?
Långsiktigt  så har jag tänkt att jobba, men för att få det jobb jag i framtiden vill ha, så måste jag utbilda mig först. I höst är väl planen att komma in på ett universitet och en utbildning som jag vill vara på och ser fram emot.

Nathalie håller i flera fängslande och spännande broschyrer från alla möjliga universitet. Hon ser ut som en hängiven elev med potential att gå långt. Men är det något speciellt yrke hon är intresserad av?

– Just nu så siktar jag på arkitektutbildningen på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och det är även det jag kommer söka i första hand nu och se om jag kommer in, men eftersom det är höga krav på betygen som måste vara på topp för att komma in. Så det gäller att kämpa på nu sista terminen och försöka gå ut med så bra betyg som möjligt.

Hur har TBS hjälpt dig att nå dina mål?
– TBS har hjälpt mig på många sätt och varit ett bra stöd under alla tre åren. Jag är jätteglad att jag valde Thoren Business School eftersom det har varit utformat precis som ett universitet vad gäller ansvar och att man tar skolan seriöst.

Vilket seminarium hade du tänkt gå på idag?
– Jag tänkte gå på Handelshögskolan från Stockholm och även andra seminarium eftersom jag fortfarande inte har bestämt vilken skola jag vill gå på.

Vi tackar Nathalie för pratstunden och önskar henne lycka till i framtiden.

Seminarium fanns det gott om. Handelshögskolan, Örebro Universitet och Karlstads Universitet var bara ett fåtal av de utställare som fanns. Alla som vi pratade med tyckte att Thoren Business School hade ordnat ett bra evenemang med bra utrymme, bra valmöjligheter och en intim känsla. Hugo och Jonathan från Handelshögskolan i Stockholm tyckte att det var den bästa anordnade Framtidsdagen hittills. Hugo och Jonathan presenterade Handelshögskolan som ett ambitiöst och drivande universitet med elever som drivs till excellens. Även Kristian från Örebro Universitet tyckte att Thoren hade fina lokaler och att vi lockat många bra och intressanta universitet.  Kristian pratade varmt om Örebro som studentstad och presenterade även nya program som t.ex. Läkarprogrammet. Örebro Universitet har även andra intressanta program som Socionom och Juristlinjen.

Vi hade inte bara bjudit in universitet utan också andra företag som t.ex. Adecco och Arbetsförmedlingen. Adecco är ett av världens största rekryteringsföretag och har idag ett samarbete med skolan som kommer fortsätta i höst.

Vi hoppas att nästa års Framtidsdag blir lika ambitiös och intressant som den här dagen.

Johanna Talbäck och Matilda Azizov Swedin CmP11