Framgångsrikt samarbete med Sundsvalls Hockey

Strax innan jul tecknade ThorenGruppen och Thoren Business School ett nytt avtal med Sundsvalls Hockey för hockegymnasiet.

Samarbetet har redan nu – efter blott tre månader – burit frukt.

– Vi har lyckats riktigt bra med våra ansökningar och ser ut att få ihop en riktigt spännande grupp till hösten, säger Jimmie Lindström, ansvarig för hockeygymnasiet.

Koalitionen mellan Thoren Business School och Sundsvalls Hockey intensifierades under hösten och slutfördes strax innan jul där mångårigt avtal mellan parterna tecknades under.

Till höstterminen 2015 börjar första kullen, födda 1999, på TBS Sundsvall där de får möjligheter att kombinera studier med spel i Sundsvalls J 18- och J-20-verksamhet under gymnasietiden.

Söktrycket till hösten har varit stort bland hockeyeleverna att fläta samman utbildningen med sin framtida hockeysatsning.

– Vi har cirka 13-14 platser som är klara till hösten, men vi har inte stängt dörren helt och det kommer garanterat tillkomma ett par spelare till här under våren, säger Lindström som just nu också håller tummarna för att Sundsvalls Hockey tar steget upp till allsvenskan nästa säsong.

– Det skulle också ge oss möjligheten att få en NIU-certifiering gentemot Svenska Ishockeyförbundet och därmed kvalitetssäkra utbildningen ytterligare, vilket stärker såväl Sundsvalls Hockey som Thoren Business School.