Framgångsrika UF-företaget hittar lösningar under Coronatider

Candy Runners UF på Thoren Business School Malmö har varit mycket framgångsrika under året. När utspridningen av covid-19 startade fick de tänka lösningsorienterat och anpassa sin affärsidé till situationen.
–  När covid-19 slog till har de visat hjärta och passion, de har verkligen vuxit säger Stefan Larsson, lärare i företagsekonomi.

Affärsidén var från början att leverera hem godis, snacks och läsk till kunden på klimatsmart sätt och snabbt sätt, så som via cykel, gång och kommunaltrafik.

Eleverna fick bra respons på konceptet, men i och med utspridningen av covid-19 försvårades situationen, som för många företagare i landet.

Men istället för att ge upp tänkte eleverna om och kom på ett sätt att driva verksamheten med fokus på att hjälpa människor.

I samarbete med Interflora började de att buda blommor. Verksamheten kunde fortsätta samtidigt som de fick möjlighet att pigga upp människor med blommor.

– Det gäller att inte ge upp. Fungerar inte plan A så ta plan B. Med samarbete går det att hitta lösningar, säger eleverna i en ny video på Youtube där de delar med sig av sina upplevelser av UF-företagandet.

De tycker att de har lärt sig otroligt mycket om företagande på Thoren Business School. I videon berättar de att hela projektet har fått dem att växa starkare som grupp.

– Även om vi ibland kan vara oense om idéer har vi verkligen kommit närmare varandra och utvecklats som personer.

Se videon nedan:

Om Affärsgymnasiet:
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.

Bildtext:
Från vänster: Electra Konstantinidou, Liam Laiolo, Nicklas Svensson och Matteus Trigarszky har lyckats bra med att hitta nya lösningar för sitt företagande.