Fotbollsresa till Barcelona

[ingress]Härom veckan var elever som har Fotbollsakademin som tillval på Thoren Business School i Malmö, Örebro och Uppsala i Barcelona.[/ingress]

Ungefär 70 elever och sju ledare från de tre skolorna åkte på denna fotbollsresa. Under dagarna de var borta hann de med många träningspass, att spela en turnering, se sig omkring i staden och att se en La Liga-match på Nou Camp.
-Det mesta kretsade såklart kring fotboll, berättar Fredrik Lundqvist, lärare och koordinator för Fotbollsakademin på TBS Uppsala.
-En aktivitet som många valde till och tyckte väldigt mycket om var rundturen på Nou Camp, fortsätter han.

Under rundturen fick de lära sig om lagets historia, gå på ett Barcelona-museum och se alla byggnader och delar som hör till stadion; fotbollsplanen, pressläktaren, omklädningsrum, spelargången som leder upp till arenan och mycket mer. En av de som var med på den var Ida Skog, elev från Malmö:
-Det var kul, det är verkligen en stor arena!

La Liga-matchen
Hela gänget åt tillsammans innan det var dags för det som blev resans höjdpunkt för många, nämligen matchen mellan Barcelona och Real Zaragoza. Kvällen till ära blev det dessutom seger för hemmalaget med 4-0.

-Matchen var det bästa med resan, dessutom är Barcelona mitt favoritlag, säger Stefan Assar, elev från TBS Örebro.
Också Ida hade matchen som favorit, men hon gillade också gemenskapen i gruppen som stärktes under resan.
-Vi hade träffat några elever från andra skolor när vi spelat en turnering tidigare, men under turneringen på våran sista träning blandades lagen med elever från olika skolor.

Alla var väldigt nöjda med alla fotbolls-upplevelser under resan, men också med att få uppleva Barcelona som stad.
-Barcelona är en stor stad, riktigt grym! säger Stefan.
– Vi gick längs gågatan som går ända ner till hamnen och shoppade en del souvenirer och så. Det var kul att se staden! säger Ida.

Fotbollsresan är den resa som Fotbollsakademi-eleverna åker på istället för Business trip. [marker color=”blue”]Mer om Fotbollsakademin kan du läsa här![/marker]