Fotbollsakademin

För dig som vill ha den bästa fotbollsutbildningen


Fotbollsakademin

För dig som vill ha den bästa fotbollsutbildningen

Fotbollsutbildning och en förstklassig gymnasial utbildning på samma gång. Svenska Fotbollsakademin är ledande i Sverige när det gäller att utveckla fotbollstalanger individuellt och en av Sveriges fotbollsprofiler, Patrik ”Bjärred” Andersson, står bakom konceptet. Utbildningen har blivit en stor succé – så ta chansen och sök!

Vem som helst så länge du går på en skola som erbjuder SVFA som tillval. Du väljer denna profil oavsett vilket program du vill läsa på Thoren Business School. Vi utbildar framtidens elitspelare, varför vi gärna ser att du har höga ambitioner. Vi har ett begränsat antal platser.*


*Detta tillval erbjuds endast i Sundsvall. Minst 15 sökande/ort krävs för att utbildningen startas.

fotobollsakademin

För dig som spelare och elev innebär gymnasiet en unik möjlighet. Skolan är utformad för att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att lyckas, såväl med den ordinarie skolgången som med fotbollen.

Fakta Fotbollsakademin
  • Du sätter din personliga målsättning tillsammans med instruktörerna.
  • En individuell utvecklings- plan utformas i samverkan med eleven.
  • Under läsåret genomförs personliga utvecklingssamtal där din utveckling vägs mot din målsättning.
Hur många pass i veckan?

Vi kör två gemensamma fotbollspass och ett individuellt träningspass (t ex fysträning,
kondition, teori).

Från vilka kurser får jag poäng?

Poängen du får kommer från Idrott och hälsa och dess specialisering i det individuella valet, 100 + 200p. Vill du läsa fler kurser kan du ansöka om
utökad studieplan hos rektor.

Vilket lag spelar jag med?

Du kan alltid spela kvar i din moderförening. För dig som inte kommer från orten kan vi hjälpa dig med att hitta ett lämpligt lag. Bl a så samarbetar vi med några av Sveriges största föreningar.