Första veckan på TBS Örebro

Nu har skolan slagit igång, men innan vi sätter igång på riktigt har vi en mjukstart med introduktionsdagar. En av förstaårseleverna tycker att dagarna hittills har varit korta men bra och att det känns ovant med en så stor klass.
En av traditionerna vi har är att starta varje år med en klasskamp för ettorna. Man delas in klassvis och får uppdrag som man ska utföra tillsammans.
– Jag tycker att det är skönt, det är bra för att lära känna varandra bättre, säger en av skolans nya elever.
När vi frågade om hennes förväntningar blev svaret:
– Jag har höga förväntningar! Man har hört så mycket och jag tror det kommer bli bra.

CmP15-2

Rebecka, Jessica, Emilia, Alice CmP15

Tvåorna får ett annat uppdrag. De ska ta fram sin affärsmässiga sida och byta till sig saker. Varje grupp får en penna, med den ska de försöka byta till sig något mer värdefullt, som i sin tur ska bytas mot något ännu mer värdefullt. I slutet av dagen är det den gruppen som lyckats byta till sig föremålet med högst värde som vinner.
När vi frågade några andraårselever vad de tyckte om det föregående året svarade de:
– Ettan gick väldigt fort för det var kul, nytt och mer varierat än högstadiet.

Hur känns det att komma tillbaks efter sommarlovet?
– Konstigt men skönt med rutiner. Man har saknat skolan en del, men tvåan kommer nog bli mer kämpigt.

BP14a-2Oscar, Filip, Moa, Josefine, Matilda Bp14a

Treorna får b.la. unna sig nöjet att slipa på sina företagsidéer som de ska jobba med under det kommande året. Under dagen har de testat på att brainstorma fram idéer som vi kanske kommer se framöver. Här sätts samarbete och kreativitet på prov vilket dem är vana vid efter två år på Thoren.

CmP13B-2Felicia, Sanna, Amanda, Denise, Gideon CmP13B