Filippa på TBS Karlstad uttagen till junior-VM i golf

Det är inte alla elever på Thoren Business School som får delta i ett världsmästerskap. För golftjejen Filippa Möörk blir det andra gången när hon blivit uttagen till junior-VM i kanadensiska Ottawa 22-25 september.

18-åringen från Karlstad är tillsammans med Elin Esborn och Frida Kinhult Sveriges guldhopp.

– Målsättningen är givetvis att försöka vinna VM-guldet, konstaterar Möörk.

Golftalangen som läser ekonomiprogrammet på TBS Karlstad fick redan i fjol känna på hetluften i VM-sammanhang och var en av länkarna i den svenska trio som spelade hem VM-silvret i lagtävlingen i Toronto i fjol.

Om dryga månaden äntrar hon The Marshes Golf Club i Ottawa med guldvittring.

– USA är ju favoriter och vann rätt stort i fjol, men det går inte att sikta på någonting annat än guld och förhoppningsvis kan vi försöka matcha de den här gången, säger Möörk som givetvis blir ett ankare i den svenska truppen där hennes erfarenheter och upplevelser från fjolårstävlingen är viktigt att ha med sig i bakhuvudet och inte minst dela med sig till de övriga i laget.

Filippa Möörk är maximalt förberedd efter en sommar som handlat om golf och åter golf.

– Det har varit tävlingar, träningar och resor hela sommaren och det har gått väldigt bra, säger Möörk.

Att det gått bra är ett understatement. Guld och brons i junior-SM talar sitt tydliga språk där TBS-eleven redan har framtiden utstakad.

Ett års studier på Thoren Business School ska slutföras sedan flyttar hon till värmen i Florida.

– Jag har fått ett fullt stipendium till University of Miami och flyttar dit nästa år för att satsa på golfen maximalt och målsättningen är sedan att komma med i damlandslaget, säger hon.