Fibernästet – vinnarna är…

 Louise Malmgren, Ludwig Ekberg, Mahmoud Fakhro, Marcus Einstulen, Marko Cicak, Mathilda Andersson, Robert Kovacs och Marko Savkovic var en av grupperna som blev en av våra lyckliga vinnare i caset Fibernästet med Öresundskraft. Vi träffade en av eleverna, Matilda som berättade lite om deras idé och hur de kommer gå vidare. 

Berätta om ert rum och hur det genomsyrar ledorden?
– Vi är ju rum nr 4 som är Energi. Frågan är då hur vi tolkade detta? Vi tolkade energi som ett kreativt ord som vi tror att minskad stress bidrar till kreativitet och det blev vår slogan för energi. Inom kreativitetens värld har vi tänkt mycket på musik i vårt rum. Där fick vi mycket hjälp av inredningsarkitekten Helena. Vi har även satsat mycket på ett naturtema också för att vi tror att det bidrar till minskad stress och ett lugn.

Det speciella med rummet är vårt ”må bra träd” där de ska visa sina idéer för andra. När de går i korridoren genom byggnaden kommer alla skymta detta eftersom vi har bytt plats på det och gjort det synligt. Nu hoppas vi på att alla kommer använda det!

Varför var ni bäst?
– Vi använde oss av små förändringar som blev stora. Vi har inte satsat på att måla om hela rummet bara som många andra utan vi har tänkt vad vi kan använda väggarna till och inte bara till färg. Sen hade vi en bra och enkel planering och var väl förberedda.

Beskriv känslan när ni vann?
– Efter pitchen kändes det jättebra och tyckte vi skulle ta hem det, klart vi skulle vinna eftersom det gick så himla bra!

Vad tycker ni om detta sätt att arbeta, i case?
– Jag tycker det är kul när man får förverkliga sina idéer på riktigt.

Vad kunde ni gjort bättre?
– Vi kunde tänkt lite utanför boxen och tagit ett steg längre och som vi ska göra nu. Men hade vi förlorat kunde det ha varit det som varit en bidragande faktor.

Vad händer nu?
– Vi har spånat vidare och kommit på fler förändringar. Vi ska göra inköpslista vad vi vill ha och inte ha. Sen ska det göras vid och vara klart till den 27 oktober för då är det öppet hus på Öresundskraft. Mer än så vet jag inte för vi hade vårt första möte idag, men jag är jättespänd och det ska bli roligt! Nästa vecka har vi ett gruppmöte och ska färdigställa, sen ska vi träffa Helena från H inredningsdesign som har varit bra på att ge feedback under hela projektet.