Finalister i Fibernästet på TBS Helsingborg

Michelle Komulainen, Mathilda Davidsson, Safa Fahim och Melvin Hellberg blev för 5 veckor sedan tilldelade konferensrummet hos Öresundskraft. I veckan gick de vidare till final och ska förbereda sin slutliga pitch inför en rättvis jury för att bevisa att de har den bästa idé för konferensrummet som ska genomsyra Mod, Engagemang och Leverans.

Berätta om ert rum och hur det genomsyrar ledorden?
– Vi vill få fram ledorden genom att visa vad de förbättrar. Vi vill skapa ett lugn så de får större mod och kraft och samtidigt inspirera dem så de bli engagerade så de levererar mer. Vi har valt att göra rummet i grön nyans för att det ska vara naturinspirerat. Det ska vara en karta på väggen i plexiglas som är tonad förutom kontinenterna för att vi vill spegla och fokusera en hållbar värld där tapeten bakom består av grönska/skog.
Varför ska ni få genomföra ert rum?
– För att vi är engagerade och vi vill att alla ska känna sig inkluderade och trivas på sin arbetsplats.

I torsdags gjorde ni första pitchen inför en mindre jury, vad kan ni förbättra?
– Pitchen i torsdags var alldeles för invecklad och inte rak och tydlig. Juryn förstod inte riktigt helheten. Därför ska vi göra det personligt till dem och rikta det till dem vid finalen. Vi ska skriva tydligare och dra ner på detaljerna och visa vad vi vill uppnå med rummet.

Beskriv känslan om ni vinner!
– Den är härlig! Att folk har litat på en att vi kan, att tonåringar kan! Vi kommer vara nöjda med vad vi bidragit med som de tycker om.

Vad tycker ni om detta sätt att arbeta, i case?
– Det är roligt att få testa på att komma ut i riktiga näringslivet. Företag vet vilka vi är. Jag har varit där jag ska ha min APL nu i höst och han hade besökt HBGTalks, så han visste ju redan vilka vi var! Det är kul att vi skapar gemenskap med näringslivet.