Festivalcase på Thoren Business School Malmö

På terminens andra dag fick elever från årskurs 2 och 3 ett case att sätta tänderna i. De skulle under några timmar ge sig ut i den pulserande festivalstämningen på Malmöfestivalen för kommunikation, delaktighet, dokumentation och analys. Deras arbete redovisades sedan via Instagram med filmer med hashtags #malmofestival, #tbsmalmo och #lagnamn.

Hej Laila, Elin, Gloria och Anita – vad ska ni göra idag?
– Vi ska ju göra en aktivitet och vi kommer göra chokladhjulet för då kanske vi även vinner. Sen ska vi intervjua någon från näringslivet som är involverade i Malmöfestivalen och till sist en SWOT analys över Malmöfestivalens hemsida. Den har vi redan gjort och den är grym, vilket kommer göra att vi kommer vinna. Plus att vi är så bra och självsäkra.

Vad har ni för gruppnamn och hur kom ni på det?
– Vi hette #Girls efter alla gruppmedlemmar var tjejer och vi tyckte det lät starkt.

Vilka förväntningar har ni på dagen?
– Att vi får komma ut lite och börja terminen på ett roligt sätt fast det ändå är allvar. Vi började terminen förra året också med case så det blir även tradition.

Vad är det bästa med att arbeta med case?
– Att man kommer ut och inte bara sitter inne i skolan. Sen är caset över en dag istället för flera som är bättre för då är det mer komprimerat och fokuserat.

Under några timmar sprang våra elever runt på festivalen. Dagen avslutades därefter med summering och prisutdelning i Business Lab. Ett pris för varje program delades ut där elever vann biobiljetter som lärare Hanna förberedda och delade ut.