Fem TBS-tjejer med brinnande engagemang för yngre generationer

Fem tjejer från TBS Karlstad startade ett UF-företag med målet att anordna en fotbollscup för tjejer i åldrarna 9 till 11 år, en cup som de själva saknade när de var i den åldern. Vinsten skänker de oavkortat till barncancerfonden.

Michelle, Jelena, Therese, Malin och Louise ville inte att unga fotbollsintresserade flickor skulle få sitta bredvid och titta på när pojkarna fick spela cup, någonting som de själva fick erfara i den åldern, så de startade ett UF-företag och tog sig an uppgiften att arrangera en fotbollscup åt dem. En uppgift som krävde mycket jobb och engagemang.

– Vi har lärt oss mycket på vägen. Nu vet vi hur mycket tid som behövs. Det hade vi ingen aning om i början, säger tjejerna och fortsätter:

– Det har gått mycket tid till att ringa runt. Det var svårt i början att få ihop lag. Det har varit det jobbigaste, men även en erfarenhet då det gäller att fortsätta över det jobbiga krönet.

Fredrik Sandström från Värmlands fotbolls agerade mentor till TBS-tjejernas UF-företagande och tycker att deras initiativ är fantastiskt:

– Att cupen var riktad mot yngre tjejer gör den lite unik då det inte finns något liknande för de åldersgrupperna.

Tjejerna hoppas att cupen återkommer flera år framöver och att den fortsätter växa. Vinsten hoppas de kunna lämna över på nationaldagsfiranden i Munkfors den 6 juni.

IMG_1938