Fem dagar i värmen – Business trip 2013

[ingress]Varje elev som studerar på TBS kommer under sitt tredje år som bekant ha möjligheten att åka på Business trip, en resa som på många olika sätt symboliserar skolans internationella och generella businessanda. Min förväntan: Åtta tonårskillar på knappa 12 kvadrat under fem dagar i en av Europas största och mest tempofyllda städer. Låter svajigt. Resultat: De bästa fem dagar jag vill minnas under hela min gymnasietid.[/ingress]

Veckan erbjöd en spännande blandning av internationell arbetsmarknad, spansk kultur och välvalda turistattraktioner. På tisdagen åkte vi på guidad tur i hamnen, onsdagen spenderades till stor del på la Sagrada Família och torsdagens filmuppgift gav oss en närmare bekantskap till katalanernas känsla för business och service. Med planerade aktiviteter två gånger om dagen var det ett späckat schema, men även en hel del fritid fanns för att kunna upptäcka Barcelona på egen hand. Själv gick jag och mina polare runt i gamla stan, utforskade hamnen, upplevde spansk arkitektur på plats och drack en och annan café con leche. Jag fick till och med användning för min spanska, även om engelskan fick fylla i då och då. De inplanerade aktiviteterna ingav en ständigt intresseväckande känsla, vi hade oerhört roligt samtidigt som den tydligt röda linjen av kulturellt lärande ändå alltid fanns i åtanke.

På kvällarna mätte vi stadens puls, men med båda fötterna på hotellet klockan 00.00, i god tid till pokerturneringar och salsakurs med vår spansklärare. Det fanns hela tiden en mäkta klar och solid struktur, men samtidigt ändå en sådan ödmjuk känsla av frihet och vänskap oss sinsemellan, kombinerat med en stor mogenhet och ett enormt engagemang hos alla inblandade. Efter att gång på gång fått erfara en sådan oerhörd varm symbios mellan elev och lärare kan jag inte vara annat än nöjd. Nöjd och otroligt glad över att få ha haft möjligheten att medverka på denna härliga vecka och framförallt stolt över att kunna säga: Jag går på TBS Örebro.

Nils Hallberg