Event for Change UF till Gambia

[ingress]Tjejerna från TBS Gävle som driver Event for Change UF åker den här veckan Gambia för att skänka de pengar de samlat in genom sitt företag.[/ingress]

UF-företaget Event for change UF drivs av Sara Bernhardsson, Amanda Andersson och Linn Fjellet Törnström. Deras idé var att göra någonting personligt inom välgörenhet. Att köpa och sälja produkter och sedan bara skänka pengarna till någon organisation kändes för ”mainstream” för dem. Därför bestämde de sig för att anordna en gala, där pengarna oavkortat skulle gå till välgörenhet.

Att anordna ett event var alltså deras affärsidé. Eventet skulle heta Gambiagalan eftersom de ville åka till Gambia och skänka pengarna själva till organisationen Gambiagrupperna. Gambiagrupperna är en organisation som aktivt jobbar med att hjälpa landets infrastruktur genom att bygga skolor och byar i, men de hjälper också barn och kvinnor.

Tjejerna har själva skaffat olika sponsorer för att kunna ha mat, artister och bra lokaler till galan.

Resan till Gambia kombinerar de med sin Business Trip. Med på resan åker deras UF- coach, Kerstin Stensson, som också är med på bilden.