Entreprenörskap på riktigt – TBS Umeå

10988898_10204452524646448_1983624563_o

Företagsmässan i Skellefteå gav fyra TBS-elever från Umeå en chans att sprida sin produkt och varumärke. Unique Candles siktar högre än att bara visa upp sig.

– Vi har höga mål med vårt koncept, säger kvartetten.

Emma, Moa, Nina och Caroline UF-företaget är hantverksskapade ljuslyktor, en garanterat värmande produkt.

– Vi gör handgjorda ljuslyktor. Vi vill skapa en mysigare och mer personlig känsla i hemmet. Vår affärsidé går ut på att vi köper in blockljus som vi pyntar. Genom att fästa och lacka på papper runt ljuset blir det inte bara ett vackrare ljus, utan när ljuset har brunnit ner så kommer det lackade papperet att fungera som en ljuslykta. Vi använder oss av scrapbooking-papper när vi tillverkar ljuslyktorna, men det är fullt möjligt att skräddarsy ett unikt ljus till en kund som vill ha en speciell bild på sitt ljus, berättar tjejerna som på Skellefteå-mässan som också tog chansen att etablera sig på marknaden.

– Det här är inte bara säljtillfälle, utan också en chans att visa upp isg och skapa nya kontakter, så den här typen av mässor är jättebra för vår del. Kan vi dessutom inspirera och sälja några ljuslyktor är det ett plus i kanten, säger Caroline.

Unique Candles målsättning med verksamhetsåret var att gå med vinst, vilket företaget redan infriat. Dessutom var tjej-kvartetten nominerade som ”Årets affärsplan” på mässan i Skellefteå, men får ta nya tag att etablera priser framöver.

Vad har ni för mål under UF-året?

– Vi vill absolut gå med vinst och har redan uppnått vårt mål. Efter jul valde vi att lägga in en extra växel och satsa ordentligt på vårt UF-företag, berättar tjejerna.