En skola nära näringslivet

Att samverka med näringslivet är en viktig nisch för Thoren Business School.På Expand 2015-mässan i Karlstad fick eleverna möjlighet att lyssna och lära av några av Sveriges framgångsrika företagsledare med bland annat Azita Shariati och Alexandra Pascalidou.

– De öppnade dörrarna för vad vi kan åstadkomma i framtiden och delade med sig av tips och idéer som var oerhört inspirerande, konstaterade Sanna Carlsson.

TBS Karlstad-eleverna fick redan ifjol möjlighet att samverka i tätt samarbete med näringslivet då man medverkade i näringslivseventet Karlstad 100 grader. Det gav ringar på vattnet och när Expand genomfördes på Karlstad Congresscenter 20-21 oktober fick eleverna agera mässvärdar och delta i arrangörsstaben.
– Det var enormt roligt och utvecklande dagar, konstaterade Sandra Carlsson och Isa Kärrberg.

Sanna, Isa och skolans övriga marknadsteam fick uppleva en helg med massor av intryck, möjligheter, utmaningar och inte minst framtidstro. Temat för mässan var integration, öppenhet, mångfald och tillväxt.

Nu fick de chansen att – lite på tu man hand – samverka och nätverka med bland annat Azita Shariati. 2015 utsåg tidningen Veckans affärer henne till årets mäktigaste kvinna i näringslivet. Hon är sedan 2014 vd för Sodexo i Sverige och Danmark. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn som omsätter 3,5 miljarder och som har tusentals anställda och är ett av världens största företag.

De fick även möjlighet att träffa kända författaren, journalisten och programledaren Alexandra Pascalidou. Hon utsågs till Årets Europé 2015 för att hon har vidgat vårt perspektiv av Europa.
– Det var verkligheten inspirerande att få träffa dem och utbyta erfarenheter. De trodde verkligen på framtiden och hur vi kan påverka det som händer om vi själva vill, konstaterade Sanna och Isa engagerat efter mötena.

– De gav oss perspektiv på saker och ting och det var enormt häftigt att höra deras tankar.

Expand 2015-mässan är också ett lysande exempel på hur man kan integrerar skola och näringsliv på bästa sätt, en form som Sanna Carlsson och Ida Kärrberg talar sig varm för.
– Det är helt suveränt, man får skapa kontakter tidigt och får ett helt annat perspektiv på näringslivet och hur det fungerar.

Eleverna fick även lyssna på Årets Talare 2014 Stefan Hyttfors som gav lite framgångstips till våra elever.